Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Hagyma, krumpli, karma

2010.01.08. 13:53 idelle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Délután egykor észleltem, hogy ugyanez a kép reggel már megjelent a subbán is. Nagy szellemek ha találkoznak...

Régóta pofázom, hogy nem lesz ez így jó.

A dolog valahol ott romlott el, amikor a Fidesz először vett igénybe amerikai (szemléletű) reklám és kampány tanácsadót. Ennek részeként megtanulták és csaknem tökélyre fejlesztették a lejáratás technikáját. Merthogy az is része a politikacsinálásnak. Aztán simán csak átestek a ló túloldalára...

Pedig azt már az esztelen és eszetlen komcsizás - és most ideértek minden tevékenységet, amely arra irányult, hogy az ellenfelet ellenségnek, kettejük (hármójuk) rivalizálását pedig a Jó és a Sötét Erők végső csatájának állítsák be - kezdetekor lehetett tudni, hogy egyszer visszaüt ez a viselkedésmód. Nem utolsósorban azért is, mert a hatalomszerzés és hatalomgyakorlás technikái ugyanazok. Évezredek óta.

Például az elmúlt húsz évben minden választásánál felmerült, hogy az MSZP megpróbálja megvenni a szavazatokat. Fillérekért. Vagy egy tál lencséért gulyáslevesért. (Az SZDSZ meg ugye chartergépekkel hozta a kettős állampolgárokat Izraelből, mint tudjuk.)

Erre most, 2010-ben az általam tavaly december óta kedvelt Spaller sporttárs mivel kampányol? Krumplival, meg hagymával. És kiknek? A köcsögkomcsinyuggereknek nyugdíjasoknak és nagycsaládosoknak. Nem utolsósorban, mindezt a XIII. kerületi önkormányzat nevében! Mintha már az övék lenne, vagy miszösz.

Szelíden figyelmeztetek, hogy ez még csak a kezdet. Az elkövetkező években ugyanis minden, amit mondtatok vagy tettetek, vissza fog szállni a fejetekre. Hívhatnánk éppenséggel karmának is, de nevezzük csak a politikai előrelátás hiányának, cinizmusnak vagy balfaszságnak.

Ja, még valami: nem vagyunk barátok. És nem tudok elképzelni olyan szituációt, hogy azok legyünk!

* * *

UPDATE január 8-án este: Pedig Spaller Endre még kísérletet is tett rá, itt. Siralom-, és szánalomvölgy...

Szólj hozzá!

Címkék: idézem seggfejmagyar polifika kénegondolkozni arcátlan nevesztegessétek

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr611656053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása