Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Játszi könnyedséggel

2010.01.13. 16:11 idelle

Igazán nem mondható el rólam, hogy nyelvtannáci lennék, bár a lehetőségekhez képest mindent megteszek a helyes nyelvhasználatért. Ugyanakkor elfogadom az internetes lazaság egyes válfajait, a kommentelés során például én magam is kis kezdőbetűvel indítom a mondatokat.

Más kérdés, hogy a hivatalos megjelenésekben a lazaság ellenére is ragaszkodni kellene és illene a helyesírási szabályokhoz, még akkor is, ha például - mint azt a mellékelt ábra is bizonyítja - a játszik ige ragozása a nehezebbek közé tartozik.

Sorvezetőnek azért hadd álljon itt, megkönnyítve a jövőben próbálkozók dolgát.

Persze - tulajdonképpen bónuszként - a stratégia-játék írásmód is helytelen, úgyhogy duplán is erősíti értetlenkedésemet: bármilyen reklámról vagy akármilyen megjelenésről is legyen szó, miért nem lehet megmutatni a szövegeket valaki hozzáértőnek? És nem kell, hogy hivatásos lektor vagy középiskolai nyelvtantanár legyen, elég, ha van egy helyesírási tanácsadó szótár a könyvespolcán.

Főként úgy, hogy a játék honlapján a játssz már helyesen szerepel:

 

Szólj hozzá!

Címkék: seggfejmagyar slendrián markecing nyelvelakuvaszis

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr581669601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása