Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Hová mész kiscsibe?

2010.02.12. 10:03 idelle

Tudom, hogy volt ez már téma itt az indexen is, a szájbervilág fogalmai szerint ráadásul elég régen (tíz napja), de az én postaládámban csak tegnap landolt ez a remekmű, és eszembe jutott róla néhány dolog.

Az egyik, hogy bár nyilvánvalóan nem a krumplis Spaller volt az ötletgazda, a stílus és a szellemi szint tökéletesen illeszkedik a nyolc szemeszteres bölcsészképzés színvonalához. Amivel csupán annyit akarok mondani, hogy a Fidesz sem lehet büszke a káderpolitikájára, azaz az Egyedüli Pártot is olyan arcok képviselik - tisztelet a kivételnek -, akikre a kutyám sétáltatását sem bíznám rá, mert vagy elvesztenék, vagy ellopnák vagy eladnák vagy megennék szegény jószágot.

A másik dolog, hogy a rendszerváltásnál azt mondták az okosok, hogy a nép nem ért a politikához, elemi iskolás szintű ismereteink vannak csak róla. És nyilvánvalóan igaz volt ez a kezdő politikusokra is, szóval mindazokra, akik az előző rendszerben nem voltak benn a dolgok sűrűjében. (Bár azt kell mondjam, hogy a régi gárda még praktizáló hős nagy titánjait elnézve, ők is csak felejtettek az elmúlt húsz évben. El. Mindent.)

Ha a politikai kommunikációt nézzük, visszasírhatjuk az MDF-féle Tavaszi nagytakarítást! vagy éppen Tovariscsi konyec plakátot, de ugyanúgy a Fidesz Tessék választani! szórólapját. Ha a politikai marketingre is igaz, hogy gyerekcipőben járt a gengszterváltáskor, akkor az elmúlt húsz, de leginkább 8-10 év alapján határozottan kijelenthetjük, hogy mára eljutott a bölcsődei színvonalra! És sajnos valami azt súgja, lesz ez még rosszabb is, bár vigyázni kell a kategorizálással, mert a spermaállapotnál nincs lejjebb.

És végül harmadszor: nem vitatom, hogy az elmúlt évek silány, kritikán aluli szellemi színvonalú politikai marketingjének és kommunikációjának van úgymond tudományos alapja (már amennyiben megengedők vagyunk, és a marketinget tudománynak tekintjük). Mondom ezt főként, ismerve kicsiny hazánk acsarkodó népének szűklátókörűségét. Ám túl azon, amit a már idézett posztban írtam -

Az elkövetkező években ugyanis minden, amit mondtatok vagy tettetek, vissza fog szállni a fejetekre. Hívhatnánk éppenséggel karmának is, de nevezzük csak a politikai előrelátás hiányának, cinizmusnak vagy balfaszságnak.

- és az ebből következően várható és megjósolható óriási (az eddigieknél is jóval nagyobb) bizalomvesztésen, már most látni illene kellene, hogy ez a dedós vagy inkább debil színvonal - ki kinek a homokvárát, pisipogácsáját taposta szét - nem vezet, mert nem vezethet semmi jóra.

Persze a veszély adott: kétbites egybites politikusaink annyira megszokták már ezt a stílt - szellemi szintjüknek ez kiválóan megfelel -, hogy nem tudni, ki(k) lesz(nek) az, aki egyszer végre, nagy sokára elkezdi felnőttnek tekinteni felnőtt választóit.

Bár ha politikusaink pályamotivációit és karrier elképzeléseit nézzük, erre egyelőre csekély az esély.

Szólj hozzá!

Címkék: seggfejmagyar polifika gagyisztán markecing

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr91751243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása