Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Öt dolog, amit nem mondhat a Fidesz

2010.04.20. 15:18 idelle

1) Választási csalást követett el az MSZP.

Bár kétségkívül botrányt okozott a választási törvény módosítása, az idei nagyarányú Fidesz győzelem után többé eszébe sem juthat senki épeszű embernek, hogy szervezett és főként a választások végkimenetelét befolyásoló választási csalások történtek, történnek, történhetnek.

És az egykori kedves hőzöngők most visszamenőlegesen is szégyellhetik magukat!

képinnen

2) Nem gondoltuk volna, hogy ilyen szűk a mozgásterünk a költségvetéssel, ezért sajnos több ígéretünket sem tudjuk teljesíteni.

Ez is régi, jól bevett komcsi duma, amellyel egyébként máris megpróbálkoztak a Fidesz prominensei. Igen ám, de hiába a közelmúlt, Görögország és a Veres-féle adathamisítás, időközben megváltozott a helyzet, ráadásul már nem csak az EU, hanem az IMF is árgus szemekkel figyeli a költségvetés teljesítését.

És bár nyilvánvaló, hogy egy politikusnak csak akkor hihetünk, ha ló legel a sírján, azért sokat elmond az Oszkó Péter által említett, mérhetetlen fokú ellenzéki érdeklődés a költségvetés adatai iránt. 

3) Azért nincs pénz erre vagy arra, mert a komcsik ellopták.

Szintén régi, jól bevált módszer a hátrafelé mutogatás. És ugyan minden vitán felül áll, hogy a szocialisták és a szabaddemokraták valamint holdudvaruk százmilliárdos nagyságrendben "vitte haza" az állami pénzeket, de egyrészt  a nagyobb bulikból a Fidesz és holdudvara is részesedett, másrészt a szociálliberális kormányzás alatt a Fidesz szószólói olyan magabiztosan és nagy hangon adták elő megoldási javaslataikat a gazdasági problémákra - sokszor a legalapvetőbb tényeket, tényezőket (pl. gazdasági válság) is ignorálva -, hogy nem maradt más, mint a szó nélküli bizonyítás.

4) Azért nem tudjuk sikeresen végezni a munkánkat, mert az apparátus ellenáll a kormányzati szándéknak.

Ha valakinek esetleg kétsége lenne, akkor azt gyorsan eloszlatom: a Fidesz takarítónőig fogja lecserélni az állami apparátust. A hivatalos indoklásban az átszervezés, és a létszámcsökkentés lesznek a húzószavak, de az ok más lesz: egyrészt meg fognak szabadulni a rendszeridegen elemektől, másrészt nyilván ki kell fizetni a rokonokat, a barátokat és a támogató üzletfeleket. Igen, az MSZP-léhűtők és -naplopók helyett Fidesz-léhűtők és -naplopók állnak szolgálatba. (A két csoport szakértelme kábé ugyanakkora...)

Igen ám, de egy párt- és Vezérhű apparátus esetén már nem lehet azzal maszatolni, hogy a hivatalnokgárda ott lenn megakadályozza azon csodás tettek végrehajtását, amit mi itt fenn eldöntöttünk.

5) Erről nem mi tehetünk (hanem Gyurcsány, a zsidók, a cigányok vagy éppen a turáni átok).

Hát igen, tisztelt hölgyeim, uraim, kedves barátaim: a Fidesz meg fogja tapasztalni, mit jelent az, ha valaki túlnyeri magát, és mindent visz.

Innentől kezdve már nem lesz kit okolni - leszámítva némi rövid távú hátrafelé mutogatást -, nem lesz kire kenni a sikertelenségeket, a bénázásokat, a lenyúlásokat, mindazt, amit az egykori kormánypárt tevékenységében szarrá kritizáltatok.

Most már egyedül és kizárólag ti lesztek felelősek mindenért. Aztán majd lehet hebegni-habogni, szentecskéim...

1 komment · 1 trackback

Címkék: alapvetés hatalmiszóval polifika nemzetveszető nagyhalomhatalom mindennekmegvanamagarezsije

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr151920645

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Két hír 2010.04.21. 12:36:01

A következő két hír között mindössze bő egy hét a különbség. No meg a tartalom.  Április 12. A leendő kormányfő hétfőn tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján három konkrét lépést ígért a kormány megalakulása után. Az első és legfontosabb intézked...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peremartoni Krisztina (törölt) 2010.04.21. 17:28:18

A régi jól bevált módszerek a legjobbak, pártoktól függetlenül.. Same shit...
süti beállítások módosítása