Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Modernizációra szorul

2010.05.21. 10:02 idelle

Magára valamit is adó, felvilágosult állampolgár diszkréten ásít vagy unottan legyint az újabbnál újabb korrupciós botrányok kirobbanásakor. Vagy nevezzük inkább kipattanásnak, egyszer majd lesz kipukkanás is.

Képinnen

Az országgyűlési választások megvannak a Fidesznek, jönnek az önkormányzatiak, muszáj ott is elsöprő győzelmet aratni, míg megvalósul gyönyörű képességünk, a rend a demokráciával szemben preferált totális diktatúra. Ez operatíve azt jelenti, hogy ha nem is másodpercre vagy órára, de legalábbis napról napra megtervezett a botránykampány forgatókönyve a Szentkirályi utcában.

Csodálkozni inkább csak azon lehet, hogy a huszonegyedik században, amikor egy maroktelefonnal nem csak hang-, hanem videofelvételt is lehet készíteni, szocialista barátaink (egyelőre persze csak róluk derült ki, milyen érdekes) voltak annyira óvatlanok, hogy hagyták magukat felvenni, lekamerázni.

Ráadásul úgy, hogy az emberiség évezredek óta ismeri a tárgyalás előtti fegyverletétel intézményét, kardot, íjat, méregfiolát nem engedünk be a tárgyalásra, mert azt még a kezdő színházi dramaturgok is tudják, hogy ha a színpadon van egy ilyen eszköz, az előbb-utóbb el is fog sülni (képzavar). Az óvatosabbak tkp. még telefont sem visznek bizonyos tárgyalásokra, mert ha máshonnan nem is, Zsanett óta tudjuk, hogy a cellainformáció is lehet árulkodó.

A napvilágra került ügyekből is teljesen nyilvánvaló, hogy szocialista barátaink megragadtak a korrupció huszadik századi technikai színvonalán, sőt mi több, Szabadi Béla dipótasijához képest egy nokiás doboz például lehet korhűbb, de hogy kevésbé elegáns, az is biztos.

Nemcsak feltéve és megengedve, hanem egészen egyszerűen tényként elfogadva, hogy a Fidesz prominenseit úgyanúgy korrumpálják, mint az MSZP-ét vagy bármelyik másik nagy (vagy legalábbis döntő pozícióban levő) parlamenti pártét - képzeljük csak el Schneider Tamást, amint egy nagy energetikai szolgáltató multi képviselőjétől átvesz egy huszonkét karátos aranyturult -, teljesen nyilvánvaló, hogy a korrupció technikai lebonyolítása modernizációra szorul. Ha másért nem, hát azért, mert a korrumpáló vagy egészen egyszerűen a fizetés fejében megbízást nyerő vállalkozások vezetői is szeretik magukat levédeni, még ha a felvétel páncélszekrényben lapul is, legalábbis a következő választásokig, az erőviszonyok ismeretében.

Anélkül, hogy tanácsot adnék politikus honfitársaimnak, felvázolok egy lehetséges, nagy biztonságot adó korrupciós rendszert.

A dolog alapja és lényege egyrészt a centralizáció, beleértve a központosítás miatt  a végrehajtó cégek számának csökkenését, másrészt a kontrolling.

Tekintettel arra, hogy a korrupció 99%-a a beruházásokhoz köthető, a javasolt eljárási rend a következő:

1) Csak a Párt által kijelölt, minimális számú cég nyerhet pályázatot, kaphat megbízást. Ezen cégek vezetői a Párt belső köreiből kikerülő, legmegbízhatóbb elvtársak emberek.

2) A lenyúlás ezen az első szinten történik, az alsóbb szinteken - alvállalkozók - a megbízások normál áron történnek, a visszaadás letiltva. Más kérdés, hogy jobb, ha az alvállalkozók is pártközeli vagy legalábbis párthű vállalkozók. Így egyrészt több embernek is ki lehet fejezni a hálát a hűségért, és így tovább erősödhet a párt és holdudvara, másrészt nem megengedhető, hogy az ellenséghez köthető - vagy még be nem hódolt, semleges - vállalkozások is megéljenek, netán megerősödjenek.

3) Abban az esetben - ez elsősorban helyi, azaz önkormányzati szinten érvényesül -, ha kisebb volumenű beruházásról van szó, és/vagy a Központi Cégek megbízása esetleg túlságosan feltűnő lenne, a Párt finom nyomást gyakorolva javaslatot tesz helyi emberének a lokális vállalkozó kijelölésére. Emellett a tárgyalásokon mint tanácsadó részt vesz a Párt kijelölt embere is, aki a későbbiekben végigköveti a projektet, és jelent a Központnak, megelőzendő a helyi összefonódások esetleges érvényesülését. A többi a korábban leírtak szerint történik.

4) Nagyon fontos, hogy megszűnjön a fizikai pénzátadás. Minden, ténylegesen nem közvetlenül a vállalkozás működése érdekében végzett pénzmozgást konkrét, igazolható teljesítésű szerződéshez kell kötni! (Wieszt esetében is célszerűbb lett volna egy szerződés, amely szerint egy Wieszt által kijelölt vállalkozás mondjuk tiplit szállított volna az üzlethelyiséget megszerző vállalkozásnak, a felújítás során, cca. nettó 2,5 millió forint értékben.)

Egy ilyen rendszerben egyrészt a külvilág számára szinte teljes mértékben megszüntethető a korrupció gyanúja - a hivatkozási alap a nemzeti vállalkozások erősítése, a szakértelem követelménye, és a túlságosan nagy bürokrácia csökkentése lehet -, másrészt szigorúan be lehet csatornázni a pénzfolyamokat.

A lebukás veszélye minimális, csak olyan esetben képzelhető el, ha esetleg egy megbízást nem kapó, hoppon maradt vállalkozás vezetője információhoz jut és megpróbál bekeményíteni, de hát az ilyen emberek elhallgattatására régóta léteznek bizonyos technikák.

A rendszer életbe lépése esetén vége lehet annak a felelőtlen, slendrián, politikailag és társadalmilag káros korrupciós technikának, amely többek között és szerencsére tönkretette a Magyar Szocialista Pártot. Ezt a sorsot pedig az Egyetlen Magyar és Nemzeti Pártnak nem csak illendő, hanem szükséges is elkerülnie.

A modernizáció a jövő záloga a korrupcióiparban is!

(Egy utolsó megjegyzés: a részletek kidolgozásában nagyon szívesen részt veszek, természetesen tanácsadói szerződéssel, óradíj alapú elszámolással, és teljes titoktartással. Ár megegyezés szerint.)

1 komment

Címkék: polifika lopamagyar dolgozzálmégrajta ésszelnepenésszel elsikálva

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr312019448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bigskorpio 2010.05.22. 18:46:05

Ha rajtam múlna, alkalmaználak befektetési tanácsadónak, esetleg pénztárnoknak, vagy ilyesmi.
Az, hogy métg nem vagy pénztárnok, mutatja hogy politikusok (kormánypárti,vagy ellenzéki)nem olvassák a blogodat. Én kötelezővé tenném.

Bigskorpio
süti beállítások módosítása