Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Itt aztán no parking!

2010.06.03. 11:19 idelle

Történet a 90-es évek elejéről. Német rendszámú autó áll a tilosban, a sofőr benne ül, az ablak félig lehúzva. Három rendőrjárőr, két idősebb és egy fiatalabb megy arrafelé, meglátják a kocsit, mire az egyik idősebb így szól a fiatal kollégához:

- Intézd te, te tudsz angolul.

A srác odalép az autóhoz és ezt mondja a volánnál ülő férfinek:

- Helló! Itt aztán nó parking!

* * *

Amikor az urak zsebéről van szó, érdekes módon mindig sikerül gyorsan cselekedniük. A két lokális főgengszter - Rogán és Kósa - beterjesztett egy törvényjavaslatot, mely szerint egyrészt önkormányzati társaságokhoz kerül a parkolás, másrészt a mindenkori benzinárhoz kötik a parkolási díjakat.

A törvény gyors elfogadásával sikerült megelőzni azt az igen érdekesnek ígérkező szituációt, mely szerint egy alkotmánybírósági döntés értelmében július 1-jétől ingyenes lett volna a parkolás, lévén a legfőbb taláros testület  alkotmányellenesnek ítélte a fővárosi parkolási rendszert, és gyakorlatilag ultimátumot adott a törvényhozóknak.

Miközben bülbülszavú Tónink azon ömlengett, hogy a törvénymódosítás elfogadásával véget érhet a "magáncégek vircsaftja" - ezek nyilvánvalóan valami közös kommunikációs tréningen voltak annak idején Orbánnal, ld. még "osztrák vircsaft" -, a  leglényegesebb dolog megint elsikkadni látszik. Ez pedig természetesen a pénz kérdése.

A parkolási díjak benzinárhoz kötése ugyanis konkrétan azt jelenti, hogy az egy órára eső díj nem haladhatja meg a mindenkori 95-ös literenkénti benzinár kétszeresét, ami jelenleg úgy 580 Ft körül van.

Ha kitekintünk a  sokszor hivatkozott Nyugat-Európára, akkor azt láthatjuk, hogy nem csak a jövedelmekhez viszonyítva magasak a budapesti parkolási díjak, hanem önmagukban, nominálértékben is!

Miközben például Berlin belvárosában 2008 nyarán 1 eurós parkolási díjakat figyeltem meg - ez azóta változhatott -, addig ma reggel a már hivatkozott Rogán megyében 400 forintot fizettem egy óráért.

Mindezt úgy, hogy az átlagfizetések közötti szorzó a legszerényebben számolva is négy-ötszörös.

A lényeg tehát az, hogy miközben a Nemzet Kormányának prominensei rendszerváltásról pofáznak, a polgároktól beszedett irreálisan magas pénzösszeg nem csökken, sőt, vannak elképzeléseim annak jövőbeni alakulásáról.

Nemzetiszín mázzal leöntött szart etetnek velünk újfent,  de a mi pénztárcánkból fizetett zsebpénzük semmit sem változik. Szép új világ, mi?

Szólj hozzá!

Címkék: markec parkolamagyar polifika lopamagyar nehazuggy

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr522049215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása