Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Összefuthat vele bárhol...

2010.10.18. 12:35 idelle

...hirdeti a Nők Lapja, a címlapon természetesen Jolán Angelika mosolyog. (képinnen)

E posztban leginkább persze csak magamnak morgok, mivel az emberiség pletykaéhsége korántsem mai keltezésű, az is igaz viszont, hogy a piaci verseny ebből a  területből (is) a lehető legrosszabbat hozta ki: ha már az is hír lehetett anno, hogy Nóci - van-e még élő ember ez országban, aki emlékszik a névre - majdnem leejtette a mobiltelefonját, akkor a baj nyilvánvalóan nem kicsi.

Én egyébként elhiszem, hogy roppant izgalmas lehet éppen Budapesten - vagy Fóton, vagy Turán - megpillantani egy ekkora sztárt, mint ahogy Budapestre költözésem után mondjuk kissé fura volt emberközelből (magyar) televíziós arcokat látni - egyszer poénból félhangosan utána is szóltam Rózsa Györgynek, hogy "jééé, itt a Vitray" -, de talán éppen ilyenkor derül ki leginkább, hogy ők is hús-vér emberek, akikben valószínűleg ez a legizgalmasabb vonás.

Az egy másik kérdés, hogy nagy formátumú emberek közelében lenni nyilvánvalóan  jó, és felemelő, de ehhez egyrészt nagy formátumú emberek kellenek - és valljuk be, Jolánunk színésznek (is?) ölég csapnivaló -, másrészt jó volna érdemben közel kerülni hozzájuk, azaz például meginni egy kávét velük és közben az élet valóban fontos dolgairól beszélgetni. Ez utóbbira azonban elég kicsi az esély, nem beszélve arról, hogy ha Mariska találkozhatna mondjuk álmai Brad Pitt-hercegével, és eltölthetne vele kettesben 15 percet, már csak a nyelvtudás hiánya miatt is elég alacsony élvezeti értéke lenne a légyottnak, már amennyiben az ájult áhitat esetleg nem kielégítő Mariska számára (nekünk, a magyarok többségének persze elég, ez is nyilvánvaló).

Azért meglepne, ha az utolsó betűig igaz lenne az a bulváripar által sokat hangoztatott tézis, mely szerint erre van igénye az istenadta népnek. Ha csak egy pillanatra is elmélyülünk (képzavar!) a kérdésben, akkor rájöhetünk, hogy a sztáro(cská)k is szén alapú humanoidok, 46 kromoszómával,  ennek megfelelően ugyanazokkal a testfunkciókkal, gondokkal és gondolatokkal, érzelmekkel, mint bármelyikünk.

Éppen ezért sem lehet meglepő, hogy Jolánunk cukkinit (vagy bármit) eszik, ha éhes, hogy boltba megy, ha valamit venni akar, arról a bulvársajtó által egyébként fantasztikus  és elképesztő tényként kezelt momentumról nem is beszélve, hogy élő és szintén humanoid gyermekét közösségben kívánja tudni, ráadásul ez az egyébként öt éves gyermek, lány létére nem átall Disney hercegnős táskát hordani.

Persze szerte a világon, de a (nép)mesékhez különösen ragaszkodó magyar nép tudatában - az erről szóló posztot ld. később - kiemelt hely jut a kiválasztottaknak, akik nyilvánvalóan ember-, ha nem természetfeletti képességekkel rendelkeznek, annak ellenére, hogy emberi alakot öltöttek.

Pedig ha megnézzük, a kelebvilág nagyobbik része mell-, punci- vagy éppen fütyimutogató senkik hada, és még azok között is ritka a kiemelkedő tehetség, akik nem egyes természetes vagy mesterséges testrészükkel kívánnak csupán ismertek lenni.

Mindeközben a szakmájukhoz igazán értő géplakatosok, irodavezetők, tanárok (bármily meglepő), orvosok (szinte hihetetlen, tudom) járnak-kelnek közöttünk, a  legkisebb figyelmet sem keltve embertársaikban, miközben ha valami igazán fontos információt akarunk megtudni a világról, és benne saját magunkról, akkor inkább ezekre az emberekre kellene figyelnünk.

Persze bennük semmi érdekes nincsen, hiszen cukkinit esznek, ha éhesek, boltba mennek, ha venni akarnak valamit, és a gyerekeik óvodába-iskolába járnak, nem egy közülük Disney hercegnős táskával, hát van ebben valami említésre méltó egyáltalán?

4 komment

Címkék: bulvár ismertember gagyisztán markecing

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr722380305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.10.18. 18:20:22

"off"
Nagy élmény volt, amikor '82-ben (barátnőm unszolására) izgatottan bekopogtunk Cseh Tamás Kővágóőrsi nyaralójába, és egy fél órát közvetlen módon beszélgetett velünk a kerti asztalnál:)

tizen9 2010.10.19. 08:34:22

Jolán munkássága nem (csak) a szinészetben mutatkozik meg, hanem abban, hogy ismertségét hogyan tudja kamatoztatni széleskörű karitatív tevékenységében!
Éppen azért csak azok nem tartják nagy formátumú embernek, akik csak a filmjeit látták, és többet nem akarnak megtudni róla.

Dr. No 2010.10.19. 12:52:38

Szerintem volt több szerepe is, amiben jól alakított, például az Elcserélt életekben legutóbb.

A Jolie-Pitt házaspár(?) amúgy meg, amennyire a hírekből lehet tudni, nem tartozik a legelszálltabb sztárok közé, szvsz. Pitt úgy viselkedik, mint egy sokgyerekes autószerelő.

Úgyhogy a posztot nem teljesen értem. Talán ha arra akar célozni, hogy a szánalmas magyar bulvársajtó még ebből a viszonylag, a lehetőségeihez képest visszafogottan viselkedő párból is megpróbál szenzációt csiholni, és ez a szintén szánalmas szar - ti. cukkinivásárlás - sikeredik belőle, akkor azt méltányolom.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.10.19. 13:33:10

@Dr. No: nagyságrendileg arra.

meg arra az idiotizmusra, amellyel tíz- vagy százezrek csodálkoznak rá, hogy emberek emberi életet élnek.

és így tovább.
süti beállítások módosítása