Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Ez itt a new wave

2010.12.31. 06:03 idelle

Megnéztem, melyek azok a posztok, amelyeket idén elkezdtem, de nem fejeztem be. Tanulságos a számvetés, mert megmutatja, hogy mennyire nincs időm. Más tanulsága talán nincs is, mert a témákat megírta más. Vagy János vagy Tamás, ha már jövő februárban HOBO búcsúkoncert lesz.

Miközben minden kedves és kedvetlen, baráti és ellenséges olvasómnak boldog új évet kívánok, egy indexcímlap-szerű csokorban át is nyújtom az elmaradt blogok címét és rövid rezüméjét.

 

Íme hát (az év elejétől haladok napjainkig):

1) Felnőni végre - Visszatérő kérdésem volt ezekhez az emberekhez, hogy bár megértem, milyen sanyarú és rettenetes sorsa volt itt az elmúlt nyolc évben a magyarságnak, megértem, hogy a szocik mindent elkúrtak, amit csak lehetett és evidencia, hogy ennél már csak jobb jöhet, mégis milyen alapja és milyen indoka van az akkor és azóta is tapasztalható eufóriának. 

2) Ne bántsátok! - A 2006. év őszi - és azt követően még több éven át visszatérő - "sajnálatos" események egy újabb olyan momentum a magyar történelemben, amely egyoldalúan fog rögzülni az emberek emlékezetében. 

3) Gyorsítson gyorsabban - Közlekedésbiztonsági sorozatunk következő darabjának lényegi mondanivalóját egy ősrégi, de kiváló nyelvi szösszenettel tudnám összefoglalni: "Mi a faszt tökölsz, te pöcs?". 

4) A sebességkorlátozásokról - Nyilván vannak alapelvek, törvényszerűségek és szabályok, amik alapján a sebességkorlátozó táblákat kihelyezik. 

5) Harci kutyák - A mindennapi győzelmünket add meg nékünk ma. 

6) Előbb az index, aztán a fék - Közlekedésokossági tanfolyamunk következő részében a hungarotaploid vezetőtípus egyik szokásos forgalmi cselekményét veszem górcső alá.

7) Időutazás - Furcsa időutazás tanúi lehetnek mindazok, akik manapság Magyarországon nyitott szemmel járnak és a társadalmi-politikai eseményekre fogékonyan élnek.

8) Pinafrontvonal - Azért nagyanyáink nagyot néznének (ahol még élnek, ott: néznek), látván ezt a sok mellet (csöcsöt), puncit (pinát) - már-már meg merném kockáztatni, hogy egy meztelen nővel még egy kisgyerekes kutyát is el lehet adni.

9) Magyarázat mindenre (megkeresem az okokat) - Hiába dönt csúcsot a benzin és a svájci frank ára, hiába érkezett el nemzetvezetőnk  az idiómaszótárban a "zs" betűhöz, hiába ér el újabb csúcsokat a politikai cinizmus és hiába idézi egyre több momentum a most éppen divathullámszerűen utált Kádár-kort, a Fidesz és vezetőjének népszerűsége továbbra is töretlen.

10) A magánérdek kisöprése avagy eloszlatok egy tévhitet - Amikor Magyarország Örökös Miniszterelnöke, a Fülkeforradalom Vezénylő Tábornoka, dr. Orbán Viktor csatár kijelentette a Parlamentben, hogy "minden magánérdeket kisöprünk az állam működéséből", és mostantól már csak és kizárólag a köz érdeke fog számítani, a szemeim előtt felvillanó Simicska, Pintér, Csányi és Orbán Győző portrék keltette harsány hahota ízébe keveredett valami kesernye is, mivelhogy az elmúlt évszazázadok alatt már hallottam pár tucatszor ilyen ígéreteket, és azoknak mindig rossz vége lett: háború, éhezés, hó és halál.

11) Szárnyakat szegnek vágyaikért - Ha jól emlékszem, lassan húsz éve nem értem, minek nekünk nemzeti légitársaság. 

12) Ferenc, a teher - ...az országban már csak hárman vagyunk kommunisták: én, a Feri, és Moldova Gyuri bácsi.

13) Nem sikerült hát - Hogy sikerülhetett volna-e egy modern, XXI. századi államot építeni, már sohasem derül ki..

14) Hungaroegyügyűség - Nem állítom, hogy lelkifurdalásom lenne vagy lett volna valaha is amiatt, hogy viszolyogva szemléltem a melldöngető magyarkodást, viszont mindig is érdekelt, vajon mit nem szeretek az egészben.

3 komment

Címkék: internet idelle

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr692549481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bigskorpio 2010.12.31. 16:53:04

Segítek. Reagálás a rezümére így év végén:
1) Mert eddig ők kúrták el. Milyen eufórikus érzés, amikor MI kúrjuk el!
2) Eddig _minden_ egyoldalúan rögződött. Pont ez ne?
3) Nem tudok pöcsölni, már a tököm elhagyom, úgy tépek, oszt ez is kevés?
4) A WikiLeak-ban találtam, kiszivárgott az alapelv: szívjon mindenki!
5) ..vagy vessetek a mókusok elé!
6) Mi az az index? Ja, az Index! Ne foglalkozzunk vele, Tóta kolléga cikkei miatt úgyis nemsokára betiltják!
7) Szabadság, elvtársak!
8) Ilyet nem láttam. Ha csöcsöt, stb-t akarok, másik blogra kell mennem.
9) Lásd 1)-es pont.
10) Schlecht Csaba?
11) Ha nem tudod eldönteni igyál, vagy vezess: tedd mindkettőt .. és repülsz. Mégis csak jobb magyarul.
12) Meg sem merem kérdezni, melyik Feri, mert egyből jön a rímes válasz!
13) Persze, hogy sikerült volna! Ha akarja az ember, mindig sikerül. Csak nem a NENYIt kellett volna akarni!
14) A magyaridiotizmust! Ha nem szeretnéd, már nem itt lennél. Olyan nagy a világ.

Egy néha baráti, néha ellenséges olvasód - mert nem vagyunk egyértelműek (Fonográf koncert nem lesz?)

Csak így tovább, és értesíts, ha külföldi szerverre költözöl!

BUÉK!!!!!!!!
Bigskorpio

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.01.03. 09:46:32

Mindegyik érdekelt volna, de a 10-est, 12-es és a 14-est azért írd meg.

Kösszelőre.
süti beállítások módosítása