Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Kényelmes sötét (utánközlés)

2011.01.30. 22:43 idelle

 

Megjelent Holdrabló blogján, 2011. január 28-án

Kicsit meghökkenve olvastam az egyik helyi online termék össztüzét a tegnap esti, Kossuth térre (Debrecen, Hungary) meghirdetett csendes demonstráció kapcsán. A félresikerülten gúnyos írások először neveket akartak. Hogy kik állnak a demonstráció megszervezése mögött? Ha már erről szó esett, kaptak a névtelen bloggerek is, teljesen jogosan, rohadjunk meg ott, ahol vagyunk, mert hát így könnyű firkálni. Megsúgom: nem könnyű. Kurva nehéz. Könnyű az lenne, amit az udvari média tesz: névvel, fotóval himnuszokat írni bölcs vezéreink cselekedeteiről, egzisztenciális hátterű mély csendbe burkolózva a nagy emberek mellényúlásai kapcsán vagy éppen gondolatnélküliségtől vezérelve, habzó szájjal nyírni a másik oldalt. Még ha némi humor lenne a dologban, talán. De nincs. Mert hát így könnyű. Persze példát is mutathatna a most nem nevesített portál. Kommentelőiknek (kik legszívesebben zsidóznak-cigányoznak egy egészségeset, legyen szó bármilyen jellegű hírről vagy cikkről, kell is az, különben hol marad a haza üdve) megüzenhetnék, hogy innentől kezdve ne nickneveken, hanem becsületes nevükön, valós e-mail címüket megadva szíveskedjenek vért követelni. Mert hát így könnyű firkálni.

Bloggeralázási kísérlet és kemény tényfeltáró, megválaszolatlan kérdések után aztán jött a szenzáció. A portál kiderítette: a rendőrség nem tud arról, hogy bármi is lenne a debreceni Kossuth téren. Mert ez a “csürhe” (Kik? Neveket akarunk és most!) be sem jelentette, hogy ők ott tiltakozni akarnak. De szép ez. Úgy megnéztem volna, ahogy kiszáll a rendőrség, és kemény farkasszemet néz azzal a száznéhány emberrel, akik egyetlen nyomorult mécsest helyeztek a Kossuth szobor talapzatára.

Apropó: volt olyan aki ezen háborodott fel. Hogy mécsesekkel szentségtelenítik meg Kossuth apánk szobrát. Amikor kisnyilasok üvöltöttek ugyanarról a szent helyről, az nem fájt nekik. Csak a mécsesek. Azok végzik a pusztítást, nem a verbális agresszió.

Valamit összekutyultak a tanult kollégák. A tegnapi nap nem világmegváltásról, nem puccsról, nem kormánybuktatási akciózásról szólt. Néhányan kiballagtak a térre, elbeszélgettek egymással, meggyújtottak pár gyertyát, aztán szépen hazamentek. Tiltakoztak? Igen. Elérnek vele valamit? Nem sokat, néhány soros híren kívül. De éltek a legalapvetőbb jogukkal. Valamire, amitől most visszhangzik az ország és Európa, nemet mondtak.

Mindössze ennyi történt tegnap este a debreceni Kossuth téren.

Nem kellene ennyire rettegni attól a néhány mécsestől. Egy kicsit világosabb lett fényüktől az a kevéske idő. 

Fellélegezhetnek a helyi kíváncsiak: ma már minden újra kényelmesen sötét.

1 komment

Címkék: holdrabló másodközlés

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr982626468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.01.31. 08:29:00

Hülyékkel nem érdemes. Egyébként meg olvasson, ne pampogjon:

blog.juditbayer.com/2010/12/27/mi-a-gond-a-m%C3%A9diat%C3%B6rv%C3%A9nnyel.aspx

Le van ott írva, amit akar a hülye cívis.
süti beállítások módosítása