Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Széllelbélelt kérdések egy tervhez

2011.03.02. 18:25 idelle

Orbán és Matolcsy

1) Nem kellene megnevezni Simicskát, Csányit, Pintért, Járait és mondjuk a Lázár fivéreket, mint azokat, akiknek a "mások" helyett gazdagodniuk illene?

2) Ha az 1998-2002 közötti időszak tejjel-mézzel folyó Kánaán volt, akkor hogy lehet, hogy a magyar nép egy beszédhibás volt szt-tisztre cserélte le Minden Magyarok Miniszterelnökét?

3) Elképzelhető-e, hogy "abban a nyolc évben" az eladósodás részben éppen az 1998-2002 között regnáló kormány egyes intézkedései miatt és részben a lakosság (életszínvonalának fenntartása) érdekében történt vagy mégis inkább az egészet Gyurcsány vitte haza centrumos (sparos) nejlonszatyorban?

4) Nem lenne egyszerűbb belefoglalni az új Alkotmányba, hogy minden balsorsért, amely oly régen tép és amely tépkedni leend, Gyurcsány a hibás? Nem lenne egyszerűbb végre felelősségre vonni a palit, mint minden kormányzati anyagba beleírni, hogy most már hamarosan és de tényleg és isten bizony úgy megbüntetjük, hogy a lába nem éri a földet?

5) Vajon ördögtől való-e az az elképzelés, hogy több tíz- vagy százezer ember szeretne dolgozni, de nem tud? Meg merné-e próbálni bármelyik, mondjuk tizenkét éve a Parlamentben üldögélő képviselő - főleg ha negyven, de inkább, ha ötven éves elmúlt - megmérettetni magát a munkaerőpiacon, mindenféle protekció nélkül?

6) És ugyanígy: ha "nem hagyjuk ... idő előtt távozni a munka világából azokat, akik még töretlen munkaerővel rendelkeznek", akkor mit kezdünk több százezer, az utcán toporgó, középkorú munkanélkülivel?

7) Elhiszik, hogy ha annyi mázsa aranyam lenne, ahányszor már életemben (cca. 40 év) hallottam a magyar vasút és a MÁV átszervezéséről, racionalizálásáról, rentábilissá tételéről, akkor én magam venném meg kilóra az egészet?

8) Biztos, hogy a Hoffmann Rózsa-féléktől várhatjuk a XXI. század kihívásainak megfelelő, magas színvonalú és használható tudást és ismereteket adó oktatás megteremtését? És mi van a balneológiával?

9) Most épp a gyógyszergyárakra haragszunk? És az aktuális népellenséget kalapból húzzák, brainstroming van róla vagy a számítógép köpi ki egy APEH Nemzeti AVH-adatbázisból?

10) Mikor kerül meghatározásra az "extraprofit" számszerűen? Vagy pont az a lényege, hogy bárhol, bármikor ráhúzható legyen bárkire? Csányi, Pintér, Járai és például a Lázár fivérek cégei tisztességes profittal dolgoznak? Hol lehet eltanulni a tisztességes profit csinálást tőlük?

11) A Thaiföldön medencébe fúlt orvos név szerinti megemlítése a Tervben már önök szerint is túlzás lett volna?

12) Mondták már, hogy a turizmusban sem működik, ha azt sulykolom, hogy "Magyarország továbbra is vonzó célpont", miközben szakadt és koszos zimmerferiket tudok csak felmutatni, a tőke meg még a nyugati turistáknál is okosabb?  

13) Biztos, hogy a közbeszerzések legnagyobb problémáját az off-shore cégek jelentik, és nem az pl., hogy (tíz)milliárdos évente azon beruházások nagyságrendje, amelyek kimaradnak a közbeszerzésből, holott oda valók lennének?

+1) És a legfontosabb: ha éppen az államot akarjuk racionalizálni és az államigazgatást ésszerűsíteni, karcsúsítani, akkor mindezt hogyan lehet végrehajtani úgy, hogy közben egyre több feladatot és tevékenységet államosítunk?

3 komment

Címkék: kampány seggfejmagyar nehazuggy nemzetveszető

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr112704002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.03.07. 13:07:03

a +1-hez: csak az állami bürokráciát akarják karcsúsítani: ennek érdekében hoztak létre a MÁR MEGLÉVŐK MELLÉ újabb ablakokat minden közintézménybe sokmilliárdért. Ennek okát én sem értem, de, hogy a klassziust citáljam, nem is nekem kell értenem. Ellenben szerintük ha minden államosítva lesz, minden olcsóbb is lesz, mert le lesz törve az extraprofit. Az meg mondjuk például nem zavarja őket, hogy az állami rendszerben AZ EGYETLEN matáv nem tudta biztosítani mindenki számára AZ EGYETLEN telefont, ma már lassan 3-4 versenyző küzd azért, hogy A NEGYEDIK telefont is a nyakamba varrják - és nem biztos, hogy csak a technikai fejlődés okolható ezért, mert mondjuk biobort sem kaphattam volna 25 éve sehol sem, az meg pont, hogy nem a fejlődés következtében jött létre, hanem pont hogy annak ellenére.

Idelle: ők tényleg elhiszik, hogy ők páran jobban tudnak mindent, mint az ebből élők, ezt elemzők, emiatt aggódok tízmilliói szerte a világban. Szar dolog a hübrisz, de még szarabb, hogy a görög sorstragédiák érintettjei csak magukkal csesztek ki, ők meg mindannyiunkkal fognak.

Peredhil 2011.03.07. 21:08:16

@a-kis-herceg: idelle-t ismerve szerintem tetszés szerint választható ;-D
süti beállítások módosítása