Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Itt tartunk

2011.05.12. 09:09 idelle

Az egész úgy indult, ahogy szokott: megláttam a köcsögöt, elővettem a fényképezőmet, közben elgondolkoztam azon, hogy a hét, a hónap vagy a félév magyaridiótájának kiáltsam-e ki - a lényeg, hogy ment minden a maga megszokott útján.

A történet ott vett váratlan fordulatot, amikor a hátam mögül megjelent egy rendőrautó. Egyébként sem jött gyorsan, de látva polgár-, honfi-, és egyéb társunk arcátlanságát, nemcsak lassított, hanem meg is állt a Mercedes mellett. Jól megnézte. Nézegette. Aztán tovább hajtott (a második képen látszik...igen, ott a távolban, ők voltak azok).

 

Nem szálltak ki az autóból, meg sem próbáltak intézkedni. Gyakorlatilag csak annyit tettek, mint én: rácsodálkoztak erre az isten barmára. Igaz, én legalább fotót készítettem.

Az okát nem tudom, és úgy vélem, lényegtelen is. A katonai ügyészségen biztos frappánsan ki tudnák vágni magukat: ott sem voltak, esethez siettek, nem észlelték a szabálysértést, stb.

Én viszont úgy gondolom, hogy csupán a szokásos magyar lustaságról-slendriánságról van szó: ha elkezd intézkedni, akkor először is meg kell állni, ki kell szállni - már ez önmagában baromi kényelmetlen. Utána ugyebár meg kellene keresni azt, aki vezette, idetette az autót - ez szintén macerás, ráadásul időigényes. És akkor még ott van a pali várható hőzöngése, a győzködés, a papírmunka, ha meg rosszra fordul a dolog, akkor a tanúskodás, a legrosszabb esetben pedig kiderülhet, hogy az az ember Valaki, vagy legalábbis valakije valamelyik Valakinek, akkor meg jön a menetrend szerinti lebaszás és megszégyenítés. Hát hiányzik mindez szegény rendőröknek? Ráadásul ennyi pénzért?

A magyar nép, a magyar ember nem tiszteli a rendőreit. De nem csoda, mert a szabályokat sem tiszteli, így nyilván azokat sem, akiknek a szabályok betartására és betartatására kellene vigyázniuk.

Rendvédelmi dolgozók - kacagnom sírnom kell...

3 komment

Címkék: nagyonmagyar parkolamagyar seggfejmagyar rendőre jmg644

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr512893811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

josip 2011.05.12. 13:47:25

"kiderülhet, hogy az az ember Valaki, vagy legalábbis valakije valamelyik Valakinek"

Valószínűleg, amíg nézegették, beszóltak rádión, és már akkor megtudták, hogy kinek a kicsodájáé a kocsi, és azért mentek tovább.
Ha ez egy szakadt munkáskocsi lett volna, hátul szerszámokkal, a tetején ketteslétrával és a tulaj a napi rohanásban tényleg csak beszaladt volna valahová 15 másodpercre, már vitték is volna...

Bigskorpio 2011.05.12. 14:19:03

Elő kellett volna kapni egy fekete filcet és a hátsó rendszámon igazítani egy kicsit. Egyszer majd lebukik vele, aztán magyarázkodhat.
Persze ott nem jutott volna eszembe, filctoll sincs nálam, meg veszélyes is.
De legalább a rendőröket lefényképezted volna a kocsi mellett, látható rendszámmal. Annak hátha lett volna következménye (5% esély).

Gép Ész 2011.05.12. 22:35:26

Egyébként nincs itt semmi probléma, a forgalom szerény, és simán ki lehet kerülni az autót.
A rendőrök meg éppen ebédelni mentek.
Miért, nekik is van joguk enni!
süti beállítások módosítása