Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Hogyan kell lopni?

2011.06.15. 10:45 magyaridióta

Semmi esetre sem úgy, mint Bakács Tibor.

A zsebtolvajlás, a bicikli- vagy autólopás, a betöréses lopás és a hasonló alműfajok bár régóta ismeretesek, közös jellemzőjük, hogy nem biztosítanak hosszú távú, stabil megélhetést, ezért óhatatlanul magukban hordozzák a bűnismétlés lehetőségét.

Lopni először is úgy kell, hogy ne látszódjék lopásnak. Másrészt - hasonlatosképpen az "egy életben elég egy jó ötlet" elvhez - egyetlen jó lopással holtig tartó egzisztencia nyerhető és teremthető.

A jó lopás egyik válfaja a megbízások elnyerése kenőpénz ellenében. Az a legjobb, ha cégünk olyan tevékenységet végez, amelyre mindenképpen szüksége van valakinek, legjobb, ha az államnak. (Ha muszáj lenne példát mondani, én például olyan céget szeretnék birtokolni, amelyik a teljesen soha fel nem újítható Parlament épületének renoválását végzi folyamatosan, plusz Mátyás templom.)

Az is jó módszer - bár később kétségtelenül dolgozni kell vele -, ha más vagy mások által felépített, jól működő céget szerzünk meg, lehetőleg kedvező áron. A metódus már korábban sem volt ismeretlen Magyarországon, ám a mindenkori Fidesz-kormányok(hoz közeli, leleményes, okos emberek) mindig is jeleskedtek a módszer alkalmazásában - mostanában egyre több helyről hallani az eljárás felélénküléséről.

A módszer lényege az, hogy kiszemelünk egy jól működő vállalatot, és a tulajdonost megkínáljuk a cégérték töredékével (mondjuk 40%-ával). Ő erre persze nemet fog mondani, mire mi: 1) felmondatjuk a bankos haverjainkkal a cég hiteleit; 2) vizsgálatot kezdeményezünk az apehos haverjainkkal a cégnél; 3) ha szerencsénk van, valami egyéb vaj is van az ügyvezető/a tulajdonos füle mögött, annak kivizsgálására meg mozgósítjuk rendőri/ügyészségi haverjainkat.

A lényeg, hogy mire a pali kettőt pislant, nemhogy cége nincsen, mert húgyért-szarért megszereztük, hanem még jó, ha a személyi szabadságát megtarthatta.

Mi pedig szólhatunk az állami beruházásokról (pénzekről) döntő haverjainknak, hogy van egy jó referenciákkal rendelkező vállalatunk, amely kész a megbízások teljesítésére.

1 komment

Címkék: biznisz bűnazélet lopamagyar manimanimani köcsögmagyar

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr712985408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.06.15. 21:56:42

No. Melyik? Metro újság? Magyar Vágta? Vagy miről nem tudok már megint?

El ne áruld! Mindketten jobban járunk...
süti beállítások módosítása