Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Baby on door frame

2011.07.11. 14:32 magyaridióta

Peredhil kollegina alátámaszthatja, mennyire ki nem állhatom az autóba szerelt "Baby on board" matricákat, fityegőket és lógattyúkat, mivelhogy számomra semmilyen pluszt nem jelentenek és nem adnak, sem vezetéstechnikailag, sem a figyelem szempontjából. Az én szememben az ilyen jelzés kizárólag arra jó, hogy nagy batár autó férfi sofőrjei esetében világgá kürtölje, hogy egyszer maradandóan elsült a farkuk, anyucik esetében pedig azt, hogy a tünciség része lett a vezetési stílusuknak, ami ugyan akár azt is jelenthetné számomra, hogy még jobban vigyázok és még kiszámíthatatlanabb viselkedést várok el a női sofőröktől, de a mostaninál jobban már képtelen vagyok mindezekre, úgyhogy ebből a szempontból sincs értelme az egésznek - szerény véleményem szerint.

Az uborkaszezon közepén, hőségriadó idején és a törvénykezési időszak végén persze keresve sem lehetne találni jobb gumicsontot annál, hogy "A Népesedési Világnap alkalmából az édesanyák babaköszöntő szalagot kapnak, melyet otthonuk bejárati ajtajára függesztve jelezhetik környezetüknek, hogy gyermekük született. (A szalag célja, a szomszédok figyelmét felhívni arra, hogy segítsék a családot a nehéz kezdeti időszakban, de legalábbis tolerálják, ha a csecsemő zavarja őket.)"

Ha valaki, én igazán szeretem a gyerekeket, közepesen átsütve, citromgerezddel a szájukban, mivel következesek: csak ordítva tudnak kommunikálni és rohanva közlekedni és bár vannak fenntartásaim a gyerekvállalás jelenlegi szintű kormányzati agyonajnározásával ösztönzésével, elfogadom a terheket, amelyeket a nem gyerekesekre (és ezt most nem a viselkedésbeli jellemvonásokra értem) rónak. Ugyanakkor hadd jegyezzek meg egy-két dolgot a szóban forgó gesztussal kapcsolatban.

1) Bár nyilvánvaló a szándék, miszerint népszerűnek és/vagy jópofának számító és sokba nem kerülő PR és marketingfogásokkal próbálja a kormány leplezni a tényleges tevékenységének több mint egy éve tartó hiányát (hiátusait), teljesen nyilvánvaló, hogy ez az ötlet ismét valamelyik haver megjutalmazásáról szól elsősorban.

2) Fantasztikusan tág határok között szárnyaló, szinte már határtalan képzelőerőmmel ugyan el tudom képzelni, hogy az újdonsült anyák repesve várják a kormány (NEFMI) képviselőjét, kezében az ajtódísszel, de gyanítom, hogy egy-két, ha kézzel nem is fogható, de valódi segítségnek jobban örülnének: ilyen lehetne például az, hogy mindenhol megtörténjék az akadálymentesítés vagy az, hogy valóban legyen esélyük a munkába való visszatérésre.

3) Beh szép is lenne, ha csupán egy ajtódísszel el lehetne érni, hogy a magyar türelmesebb legyen a magyarral vagy (ne) adj' isten: segítsen a magyaron (főleg, ha ez utóbbi kisgyerekes), de a tapasztalat az, hogy a teljesen nyilvánvaló jelek - babakocsi, magán cipelt és/vagy maga után húzott gyermekméretű és kinézetű élőlény - sem nagyon szokták beindítani a magyar ember együttérzés és segítőkészség modulját, meghatni is csak az idősebb hölgyeket szokták, akik "utyuluputyulu" felkiáltással rohamozzák meg szegény kisgyermekes anyukát, de hát valljuk be, ezt a cselekményt a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetjük segítségnek.

4) Ha tárgyszerűen nézzük a dolgot, annyi haszna talán lesz az ajtódísznek, hogy a betörők nem próbálkoznak olyan elánnal, mint másutt, mert nagy bizonyossággal sejthető, hogy van otthon valaki, ellenben támpontot adhat a biztosítási ügynököknek és egyéb házalóknak, mert nagy bizonyossággal sejthető, hogy van otthon valaki.

Összegezve: ha kicsavarva akarnék Rejtőre hivatkozni, azt mondhatnám, hogy bár ez a kormány csodálatosan játszik szimbolán, javaslom, végre kezdjen el értelmes és hasznos dolgokon gondolkozni és azokat végrehajtani, mielőtt szegény Koppány mintájára, ajtódíszként végzik a tagjai!

2 komment

Címkék: gyerekek nagyonmagyar akkoreztmostígyhogy csakafidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr483057558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bigskorpio 2011.07.12. 13:25:43

„kormány .. .. kezdjen el értelmes és hasznos dolgokon gondolkozni és azokat végrehajtani”
Már elkezdte, sőt végre is hajtja, hála a szavazógépnek. Az más kérdés, hogy ezek a dolgok csak bizonyos szellemi szint alatt tűnnek értelmesnek, és csak egy bizonyos belső körnek hasznosak.
„ajtódíszként végzik a tagjai”
Na erre várok én is. Igaz, az én életem már mellékvágányon marad. Mire ezektől megszabadulunk, és a rombolásaikat helyreállítjuk (legalább demokráciára hasonlítson az ország, ne népi demokráciára), addigra nekem már harangoznak – hacsak nem Pintér Sándor cége őrzi azt a harangot. Mert akkor nem lesz mivel..

Peredhil 2011.07.12. 17:19:21

@Bigskorpio: :-DD
"Miért nem harangoztak Vecsésen, amikor jött a megyéspüspök...?" Ismered?

De nincs igazatok a sok szarkazmussal. Igenis sok értelmes és hasznos dolog történt, ott van mindjárt a terek, repterek átnevezése (enélkül nincs élhető élet, lássuk be).
Soroljam még? Ej-ej, nagggyon kritikusak vagytok. Latabárt tudom idézni: amióta a Széll Kálmán téren szállok le s fel, "más érzés..."
süti beállítások módosítása