Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Korrekt Helyesírást Kívánok!

2011.08.01. 14:41 magyaridióta

Miközben egy fél ország a köztársasági elnökön és a stábján röhög, mivel - közepesen enyhe túlzással - gyakorlatilag képtelenek bármilyen magyar mondatot hibátlanul, a magyar helyesírás szabályainak megfelelően leírni, azonközben én magam úgy tapasztalom, hogy ez az ország lakossága nagy részének sem megy.

Különösen elborzaszt minden alkalom, amikor olyan személyek (és cégek) képtelenek megbirkózni a magyar nyelvvel, akik (amelyek) megtehetik, hogy megfizessenek lektorokat, akik ellenőrzik a főként a nagy nyilvánosság előtt megjelenő szövegeket.

"Kedvenc" nyelvi modorosságom az, amikor a mondatközi szavakat a legkülönbözőbb helyeken, helyzetekben nagy kezdőbetűvel írják - egy ilyet örökít meg a fent látható kép is, amelyet a fóti Corához vezető úton fotóztam. Viszont legalább azt elmondhatjuk, hogy a mondatkezdő szavak mellett jelen esetben következetesen csak a főneveket kezdték nagybetűvel. (A szlogenben így is maradt a mosoly kicsivel, és a Cora mint tulajdonnév sem naggyal íródott, érdekes módon.)

Én pedig korrekt helyesírást kívánok mindnyájunknak, így, kis kezdőbetűkkel!

Szólj hozzá!

Címkék: helyesírás nagyonmagyar mútti

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr553117113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása