Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

A stílus maga a kormány, avagy édes a bosszú

2011.09.21. 10:13 magyaridióta

Először is, valának a tankönyvkiadók, melyek termékeinek ára - jogszabályba öntve - évről évre néhány százalékkal emelkedett.

Aztán valának az önkormányzatok, amelyek megvásárolták ezeket a tankönyveket, pontosabban leszállíttatták azokat, de különböző okokból nem fizették ki a tankönyvkiadóknak, akik egy idő után bepipultak.

Bepipultak, és közülük egyre többen és több helyütt jelezték: nem nagyon szeretik, hogy nem fizetnek nekik az elvégzett szolgáltatásért. (képinnen)

 

Ezen a hepciáskodáson viszont a kormány gurult be, és alkotott is egy jogszabálytervezetet, amelyben fixálja a tankönyvek árát. Mindezt nyilván a háztartások terhei növekedésének megakadályozásával - pontosabban: "nem nőnek számottevően a háztartások költségei" - indokolva. Ja, persze van egy apró probléma: "ugyanakkor a tankönyvkiadóknál a nyereség csökkenésére lehet számítani".

De hát ez sem igazán nagy baj, hiszen:

A vállalkozások pénzügyi terhei nem nőnek, eltekintve a tankönyvkiadásban érintett kiadóktól, amelyek viszont a működtetési költségeik racionalizálásával, a terjesztésre fordított költségeik optimalizálásával és a belső kiadói minőségbiztosítási folyamataik átgondolásával még így is nyereségessé tehetik a működésüket és a gazdálkodásukat

Igen, jól értik: az az állam (kormányzat), amelynek még egyetlenegy értelmes és épkézláb gazdasági döntést sem sikerült hoznia, elmagyarázza a vállalkozásoknak, hogyan lehetnek nyereségesek.

Cinikus? Mondanánk, hogy igen, de nem lehet cinikus, hiszen a cinizmus ellen harcolni kell.

Akkor viszont csak az lehet, hogy a tankönyvkiadók nem (sem) értik a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, máskülönben nem szóltak volna be a Nemzeti Ügyek Kormányának.

Mindenesetre a jogszabály-módosítás módja egészen briliáns (kiemelés tőlem):

1. §

A közoktatási tankönyvek legmagasabb fogyasztói áráról szóló 13/2010. (XI. 25.) NEFMI rendelet (a továbbiakban: R.) 1-5. mellékletében a „2011/2012. tanév” szövegrész helyébe a „2012/2013. tanév” szöveg lép.

Nem kell pöcsölni: forradalom van!

1 komment

Címkék: revans nagyonmagyar tanfolyás polifika nemzetveszető manimanimani

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr73241486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

XPS 2011.10.03. 10:04:07

Ez a cinizmusos fidesz cikk nagyon komoly poén!
Nem lehet, hogy mégis csak egy Monthy Pyton filmbe kerültünk?
Végül is, ha Papcsák lehet a deviza eladósodás bizottság elnöke...
süti beállítások módosítása