Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Kertész nem leszek, ha fát nevelek

2011.09.21. 13:19 magyaridióta

Volt ez a Kertész Ákos-féle vihar egy pohár keceli tablettás borban, ami boldog-boldogtalannak alkalmat adott arra, hogy öblögessen egy keveset hazáról, hazaárulásról, nemzeti öntudatról, zsidókról, idegenszívűekről - kinek-kinek tetszése szerint. A dolog mára odáig fajult, hogy a fővárosi közgyűlés megvonta Kertész Ákostól a budapesti díszpolgárságot - biztos nagyon tud fájni egy ilyen döntés, majd ha lesz időm, megkérdezem Sztálin elvtársat, őt hogyan érintette a dolog.

Korábban én is szándékoztam írni pár okosságot az (mű)balhéról, ám Kertész helyreigazítása egészen új megvilágításba helyezte az egész ügyet, miközben a végletekig le is egyszerűsítette azt.

 

Először is, vannak dolgok, amelyeket nem lehet helyreigazítani, amelyekért csak bocsánatot kérni lehet, már ha valaki akar. Ez - "A magyar genetikusan alattvaló." -  kijelentés is ilyen volt.

Másodszor: teljesen nyilvánvaló, hogy Kertész az írás megjelenését követő balhé miatt, egészen pontosan a Kossuth-díja elvételének belengetése után és okán közölte a helyreigazítást, ami viszont egyetlen dolgot jelent: saját magáról is írt, amikor azt állította, hogy a magyar egy alattvaló nép.

Polfórumozós, blogolós, blogkommentelős tevékenységem kedvenc momentumai azok az esetek, amikor egy-egy kritikai megjegyzésemre olyan jellegű válaszok (támadások) érkeznek, amelyek puszta létükkel bizonyítják állításaim helyességét.

Kertésznek - talán tudtán és akaratán kívül - sikerült bebizonyítania a helyreigazítással, hogy bizony ő sem különb az általa kritizáltaknál, ő sem más, mint az alattvaló magyar nép egyik alattvaló tagja.

Ákos bátyám, most őszintén: tényleg annyira fontos az a Kossuth-díj (amit a díszpolgársághoz hasonlóan egyébként ugyanúgy el fognak venni!), hogy emiatt, ráadásul ilyen faramuci módon le kellett menni kutyába?

Hát nem lenne, nem lett volna jobb a lelkiismeretének, ha - bár minden adományozott földi hívságtól meg is fosztják - kitart a véleménye mellett, még akkor is, ha egy ponton hülyeséget írt.

Ugyanis egyetlenegy szó használata nem stimmelt a helyreigazított mondatban, és ez - mármint a nem megfelelő fogalmazás - az, ami egy író részéről talán megbocsáthatatlan.

A magyar ugyanis nem genetikailag, hanem zsigerileg alattvaló.

1 komment

Címkék: revans nagyonmagyar seggfejmagyar zember kénegondolkozni

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr63242902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

XPS 2011.10.03. 09:59:58

Miért várod el egy szegény idős embertől, hogy Ramboként vívja meg a harcát.
Lényegében senki sem állt ki mellette, csak az őt támadók demonstrálták, hogy minden szava úgy igaz, ahogy leírta.
Szerintem elegánsan farolt ki az ügyből, nem ment le kutyába.
Lásd a Népszabinak nem is volt ez elég.
süti beállítások módosítása