Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Választói regiszter

2011.10.11. 23:34 magyaridióta

képinnen

Mivel a Véleményvezér törölte a hozzászólásomat - régi szerelem ez kettőnk között - a választásokon való részvétel regisztrációhoz kötéséről szóló posztja alól, itt ismétlem meg az írással kapcsolatos gondolataimat:

A poszt nyitótétele, egyben rezüméje a következő volt:

"Az előzetes regisztráció intézményével legalább azokat a szavazókat ki lehetne szűrni, akik megnyerésére a pártok teljesen felelőtlen ígéreteket tesznek, nem egyszer komolyan eladósítva emiatt az országot."

Az a baj ezzel a Véleményvezér-írással - sajnos immáron nem először -, hogy egy téves alapfeltevésből próbál helyes következtetéseket levonni, ami nyilvánvalóan paradoxon.

Miközben az író azon polémiázik, hogy a politikai választásokon való részvétel észt, intelligenciát és felelősségtudatot követel, nem veszi figyelembe, hogy 2010-ben a választókorú lakosság csaknem fele viselkedett a hazáért felelősen - akár tudott róla, akár nem - azzal, hogy vagy nem ment el szavazni vagy érvénytelenül szavazott (e sorok írója az utóbbi tábort gyarapította).

Egyáltalán nem látom, hogy a politikai (néha szinte már vallási) fanatikusok mennyivel szavaznának felelősségteljesebben, mint az analfabéták, akik csupán a híradásokból értesülnek a politikai pártok aktivitásáról.

Nem beszélve a technikai lebonyolítás problémáiról, például a nyilatkozat határnapjáról: tehet-e jognyilatkozatot egy tizennyolcadik életévét be nem töltött állampolgár, aki a választásokig betölti a 18. életévét? Vagy mi van akkor, ha a nyilatkozattételi határidő és a választások között derül ki egy olyan tény vagy adat (pl. egy kormánypárti őszödi beszéd), amely nagyban tudná befolyásolni a választások kimenetelét?

Ha már mindenáron változtatni szeretnénk, akkor a regisztráció helyett sokkal fontosabb lenne az "Egyik sem" opció feltüntetése a szavazólapon, akár azzal egyidejűleg, hogy kötelezővé teszik a szavazást(!!!).

Számomra mi sem bizonyítja jobban a korlátozni akarók alkalmatlanságát a felelősségteljes döntésre, választásra, mintsem az a tény, hogy miközben fennen bizonygatják a regisztráció, netán valamilyen más, objektívnak hazudott mérce alkalmazását, egyikük sem írja le, hogy értelmes ember egyébként nem szavaz egyik jelenleg létező politikai formációra sem...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr53295379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.10.12. 10:57:06

Off:
Én úgy vagyok vele, ha egy "netes újság" (pl hetiválasz), egy blog "kimoderál" (pl greener.blog.hu), attól kezdve őt nem olvasom.

Véleményvezér neve is árulkodó, törléses gyakorlata még inkább.

Sok itt a jól fizetett hivatásos vélemény deformáló. Egy valamit biztosan meg lehet tenni. AgitációsPRopagandista nyomtatott újságot nem kell megvenni, ilyen weblapokat nem kell látogatni.

Hogy véleményvezért sokan olvassák? Még igen.
On:

Választói regiszter? Minek? Kubatov évek óta vezeti :-/.

Én a politikai céda, kopi-kopi-cédula intézményét szüntetném meg.

XPS 2011.11.04. 15:35:17

Volt indok a kimoderáláshoz?
Vagy a vélemény eltérés már büntetendő?
süti beállítások módosítása