Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Aranynapló

2012.09.08. 01:07 magyaridióta

Eltelt egy újabb év, a blogvilágban ez azt jelenti, hogy egy újabb Goldenblog versenyen és szavazáson vagyunk túl.

Mint egy vegetáló blog szerzője, árkon kívüli gyepmesterként (copyright by apai nagyapám) csupán egyetlen apró észrevételem van a versengéshez.

A tematikus blogok versenye tiszta, bajom csupán az Egyéb kategóriával van. Az idei szavazás nyertese a Tékasztorik blog, amely a szívemnek különösen kedves. Ugyanakkor a kategória második és harmadik helyezettje egy-egy olyan oldal, melyeket nem tekintek blognak, és amelyeknek az én értelmezésem szerint semmi keresnivalójuk sincs a versengésben.

Facebook felhasználóként szolidan bosszant, hogy a hírfolyamom tekintélyes részét olyan oldalakra hivatkozások teszik ki, amelyek semmi mást nem tesznek, mint összeszedik az internet vicces képeit és videóit, és ebből kreálnak látogatottságot. Igen, tudom, bárki megkérdezheti, hogy ha például meztelen lányok képeit összehordó oldalak blognak nevezhetik magukat (in memoriam gingergirls.blog.hu), akkor mi bajom a vicces fiúkkal.

Nos, csupán annyi, hogy a blog mint internetes napló feltételezi a szellemi munkát, mint ahogyan ezt a gasztro-, életmód és a többi "meló" blog esetében láthatjuk.

A morgásom a Goldenblog szervezőinek szól: ha blogokat versenyeztetünk, akkor zárjuk ki azokat, amelyeknek nincs úgymond hozzáadott értéke. Amelyek nem igényelnek kvázi írói munkásságot, hanem csak annyit tesznek, hogy mások munkáját egy csokorba gyűjtik.

Mondhatná bárki, hogy a határvonalak sok esetben nem élesek. Én meg azt mondom, hogy ha bárkinek kételye támadna vagy segítségre sorul az elbírálás során, keressen meg nyugodtan.

2 komment

Címkék: blog verseny

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr304762298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sledger · http://krikett.blog.hu/ 2012.09.08. 23:31:27

A saját szemszögemből nézve szívás a hírblog kategória. Én nem tartom a sajátomat hírblognak, ráadásul el is veszik a sok nevezett blog között, hiszen ott vannak a legtöbben, és egyébként sem érdekel senkit.

A fent említett viccblogok nevetségesek. (a vörös csajokra azért ránéztem néha :) )

Egyébként összességében nem foglalkoztat túlságosan a Goldenblog.

Fluffer 2012.09.10. 11:59:45

RIP gingergirls.blog.hu

Frankón nem tudjuk, hogy mi van vele. Nem elérhető. Minden előzetes figyelmeztetés nélkül szűnt meg. De tényleg megszűnt, vagy csak szünetel? Ki tudja.
süti beállítások módosítása