Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

A sorok mögött – Vidnyánszky-interjú

2012.11.28. 19:46 magyaridióta

A Magyar Nemzet 2012. november 24-i számában PR-szagú interjú jelent meg Vidnyánszky Attilával, a Nemzeti Színház elég nagy valószínűség szerinti következő igazgatójával. (A PC nevében a mai számban pedig Alföldi Róberttel.)

Tekintettel arra, hogy a pályázat elbírálása az eddigi információk alapján tökéletesen a NER szellemében történik majd, az újságban megjelent interjú helyett, az eredeti kérdésekre a valóságnak megfelelő válaszokat tartalmazó változatot közlök, amely természetesen a képzeletem műve:

- Az elmúlt években többször nyilatkozta, hogy szívesen vezetné a budapesti Nemzeti Színházat, mégis, igazgatói pályázatát most szinte az utolsó pillanatban nyújtotta be. Miért vacillált?

- A színház kedvéért. Persze nem a Nemzeti, hanem a politikai színház kedvéért. Célszerűnek láttam úgy tenni, mintha én is egy lennék az indulók között, pedig én "Az Egy" vagy ha úgy tetszik, "Az" az egy vagyok.

- A Kaposvári Egyetem színművészeti szakán első évfolyamot indított. Mi lesz a diákjaival, ha nyer?

- Ezt most komolyan kérdezi? Hát ki nem szarja le? Viktor megígérte, hogy már jóval korábban kiutálják Alföldit, erre ez a kis buzi kitöltötte az idejét. El kellett foglalnom magam valamivel.

- A diákok, a debreceni társulat mit szólt ahhoz, hogy megpályázta a Nemzeti Színház vezetői posztját?

- Úgy látom, maga tényleg azt gondolja, hogy engem érdekelnek ezek a pöcsök. Vagy bárki is, magamon kívül. Engem egy dolog érdekel: az, hogy én legyek a Nemzeti igazgatója, és megvalósíthassam művészeti vízióimat a haza üdvére és Orbán Viktor miniszterelnök úr dicsőségére.

- A Thalia Színházban és a József Attila Színházban is vendégszerepelnek vidéki társulatok.

- Hát ez nem tudom, hogy jön ide. Ja, "abból" az interjúból. Akkor válaszolok rá valamit. Ezeket nagyon jó kezdeményezésnek tartom, de valójában ezt is leszarom.

- Helyetteseként Eperjes Károlyra milyen feladatok várnának?

- Szamóca egy elmebeteg fasz, de állandóan dobálja magát, fontoskodik és kell neki a pozíció. Miután nem nyerte el a győri színház igazgatói posztját, betolakodott az Új Színházba, majd lement Veszprémbe, legújabban meg addig-addig basztatta szegény miniszterelnök urat, hogy Ő kénytelen volt a nyakamra ültetni a Nemzetiben.

- Rendezők, dramaturgok csapata segíti Debrecenben. A Nemzetibe is vinné a művészeti műhelyt?

- Muszáj, hogy az én embereimmel legyen tele a színház. Vannak persze olyan köcsög csepűrágók a csapatban, akiket politikus haverok nyomtak be hozzám, és a hátam közepére sem kívánom őket, de hát valamit valamiért, nem igaz?

- Mi az, amit folytatna a Nemzeti Színház legújabb történetéből?

- Például, hogy színészek előadásában színműveket mutatunk be. Csakhogy valódiakat. Semmi esetre sem ezt a buzulós vonalat visszük majd.

- Számítana olyan rendezőkre a magyar nyelvterületről, mint például Bocsárdi László, Tompa Gábor vagy éppen Bodó Viktor?

- Azért azt látni kell, hogy nem Isten leszek - mert az Orbán Viktor miniszterelnök úr maga -, hanem igazgató. Úgyhogy ha azt mondják, ennek vagy annak a csókosnak adjak lehetőséget, akkor nyilván végrehajtom a para...kérést.

- A jelenlegi igazgatót, Alföldi Róbertet a kultúrpolitika részéről is érték bírálatok, amelyek egyfajta elvárást tükröztek vissza. Ezek az elvárások mennyire korlátoznák az ön művészi szabadságát?

- Hogy néz már ki, hogy egy liberális buzi vezeti a Szent Magyar Nemzeti Színházat? Alföldit már rég el kellett volna távolítani, nem itt szendéskedni ezzel a köcsöggel! Na de, hogy a kérdésére is válaszoljak: Orbán Viktor miniszterelnök úr mellett, aki eszméletlen módon érti a színházat, most majd persze minden faszfej bele akar szólni a színházba. Hát, ha olyan arc teszi, egyszerűen lerúgom. Ha meg nem olyan, akkor végrehajtom a para...kérést.

- Tegyük fel, hogy bár régóta készül erre a feladatra, nem ön nyeri a Nemzeti Színház pályázatát. Mihez kezd ebben az esetben?

(Harsány röhögés, öt percig, utána a könnyeit törölgeti.)

- Ez jó vicc volt! Kurva jó!

- Ha ön nyerne. hogyan telnének az első hónapok a Nemzetiben?

- Azért másodszorra már nem olyan jó poén ez a "ha", vazze! Na mindegy... Szóval pillanatokon belül kibaszom Alföldi embereit, meg az összes rendszerellenes faszfejet, meg azt, akinek nem tetszik a pofája, aztán nekiállok sujtásos díszmagyarokat varratni a Közgéppel, mert minden darabunkat abban fogják előadni a színészek.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr464932227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiskutyauto 2012.12.20. 20:38:50

Gusztustlan orbáncseléd... gyomorforgató, szánalmas és átlátszó ami az országban megy... a fiatalok és értelmiségiek több mint fele már elmenekült ez elöl a tébolyult agyhalott arrogáns ámokfutás elöl... maradnak akiknek nagyon muszáj, az ilyen nyálcsorgató csicska csúszómászók (akik tobzódnak a pozíciókban és rombolnak le mindent) és a zombitömeg... hajrá Abszurdisztán hajrá Orbánfasisztán!
süti beállítások módosítása