Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

A szerencse fiai

2013.03.12. 16:08 magyaridióta

Van, aki túlél tíz emeletnyi zuhanást.

Van, aki szexelhet Claudia Schifferrel (tetszőleges név behelyettesíthető).

Van, aki megnyeri a lottóötöst.

Kevesen vannak. Ezek a sors adta lehetőségek nem járnak mindenkinek. Alig valakinek járnak. Akkor is járnak nekik, ha embertársaik többsége szerint nem járnának. S ami a többség számára még bosszantóbb: ahogy a szerencsés sors nem érdemként jut, úgy vége sem érdemtelenség szerint lesz a szerencsének.

A Fidesz, a Fidesz-kormány és különösen a kormányfő a szerencse fia. Nem 2010 óta, hanem jóval korábbról. Már 1994-ben is szerencséjük volt, hogy bejutottak a Parlamentbe. 1998-ban is szerencséjük volt, hogy kormányra kerülhettek. 2002-ben szerencséjük volt, hogy nem maradtak kormányon, mert ez alapozta meg végül 2010-es elsöprő győzelmüket.

Ahogy 2010-es győzelmük óta haladtunk előre a történetben, és jöttek az őrültebbnél őrültebb rendelkezések, úgy vált az egészséges gondolkodású emberben egyre inkább igazságérzet érlelte vággyá, hogy a kormány kapjon egy pofont. De nem olyan pofont, amilyeneket a kormányellenes sajtó szerint például Brüsszelben, itthon meg az Alkotmánybíróságtól kaptak, hanem olyan tisztességes méretű atyai, vagy még inkább: makarenkói pofont. És nem az Uniótól, az AB-től vagy a néptől, hanem a Sorstól.

A pofonok azonban elmaradtak. És kezdett előállni az a furcsa helyzet, hogy a kormánynak adandó pofon egyre inkább fájna nekünk is. A kormány gazdasági jellegű intézkedéseiből egyre inkább következik például egy újabb világgazdasági krízis esetén egyfajta gazdasági összeomlás. De van olyan épelméjű széles e honban, aki valóban gazdasági összeomlást akar, vagy pontosabban: akinek megérné, hogy a kormány úgy bukjon bele a hülyeségébe, hogy azt egy gazdasági összeomlás eredményezze? Én nem akarom.

És akkor bevillan Orwell 1984-e, annak is az utolsó mondata. Nem, nem szeretem Nagy Testvért. Csupán nem kívánom, hogy úgy érjen véget a szerencséje, szerencséjük, hogy közben (vagy abba) az egész nép belerokkan.

Kéne találni egy másik utat...

Szólj hozzá!

Címkék: alapvetés nagyonmagyar polifika kénegondolkozni nemzetveszető

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr785129326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása