Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

A valóságtól elrugaszkodva

2013.04.30. 14:55 magyaridióta

img_606X341_0710-PUTIN-BIRTHDAY.jpg

(képinnen)

Nem tudom, észrevették-e már, de miniszterelnök urunk évek óta próbálja bebizonyítani plebejus életfelfogását, ami a Fidesz-közeli gazdasági sikereket tekintve kissé álságosnak tűnik.

Ha lesarkítjuk, és azt mondjuk, hogy Alcsútdobozról elindulván inkább volt paraszt, mint polgár, majd elég nagy lépéseket tett a polgárosodás felé, inkább visszafordulásnak tűnik, hogy (legalábbis) külsőségeiben ismét a nép fia óhajt lenni, disznóölésestől, pálinkafőzésestől, stb. - meghágásra felkészülnek a fehérvári huszárok.

Az álságos viselkedésnek azonban van egy jellemzője, ami még a legrutinosabb hazugot köpönyegforgatót politikust is lebuktatja: ez pedig a túlpörgés. Miniszterelnök urunk is beleszaladt ebbe, amikor is már olyan puritánnak akart látszani, ami túlmegy a józan visszafogottság határán. És valljuk be, az általános emberi és magyar szokásjogon illetve felfogáson is.

Történt ugyanis, hogy a katolikus egyház - nem bírván magával a nagy seggnyalás-versenyben - Orbán Viktor 50. születésnapja alkalmából hálaadó szentmisét hirdetett meg, amire persze a nemzet- és egyházellenes szociálliberálbolseviki média rá is ugrott, annak rendje és módja szerint. Az index.hu a kormányfő szóvivőjének, Havasi Bertalannak feltett kérdésére a következő választ kapta:

Tisztelt Szerkesztő Úr!

Nem tudok róla, az ilyesmivel jobb megvárni az ember temetését. Semmilyen születésnapi bulit nem tartok, a feleségem megígérte, hogy meglepetés-party sem lesz. 50 évesnek lenni nem érdem, csak állapot, ezért nem is ünnepeljük.

Üdvözlettel: Orbán Viktor

Viktorovics Orbán, a Nép Fia ez esetben azonban túllőtt a célon. Az egyszerű átlagember életében viszonylag kevés az ünnepelni való. Valljuk be, a házasság vagy a gyerekszületés nem túl gyakori egy ember életében, és  milliárdos közbeszerzési győzelmeknek vagy trafiktender-eredményhirdetéseknek sem örülhet minden nap a honpolgárok többsége. Ezért is ünneplik az átlagemberek a születésnapot, mert akkor, legalább egy napra, ők lehetnek a fontosak ismerőseik és szeretteik körében.

Csak a jegyzőkönyv kedvéért írom le, hogy én magam egyébként nem különösebben rajongok a születésnap intézményéért, ezen belül a sajátomért sem, ennek ellenére egy ideje bevezettük a párommal, hogy a születésnap egyfajta pihenőünnep, amelyre szabadságot veszünk ki és amelyen azt csinálunk, amit a kedvünk tart. Az én felfogásom szerint ez is ünneplés.

Szóval nem kell puritánabbnak látszani mondjuk Mahatma Gandhinál, aki egyébként maga is megérte a pénzét. Az élet rövid: tessék csak ünnepelni és ünnepeltetni.

Isten éltesse, miniszterelnök úr! 

Szólj hozzá!

Címkék: parasztvakítás nemzetveszető

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr955254474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása