Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Döntsétek el!

2013.10.07. 14:04 magyaridióta

56sztalinszobor2.jpgA diktátorok szobrát időnként ledöntik, ez természetes, mondhatni: axióma - nem bizonyítjuk. Olykor-olykor a diktátornak tűnő autokratikus vezetők szobrát is ledöntik, vagy finomabb formában: megrongálják - ezen sem kellene túlontúl csodálkozni. A XXI. századi "nyugati politizálás" performanszokra is épít, spontán tüntetésekre, feliratozásra, villámcsődületekre, stb.: ha ezek formája nem is végtelen, de elég sokszínű lehet. Ha az eddig leírtakat összerakjuk, akkor Orbán Viktor szobrának felállításában, majd ledöntésében illetve feldarabolásában, később a darabok széjjelhordásában semmi kivetnivalót sem találhatunk. (képinnen)

Persze az, hogy a hívek és a lakájmédia ebből jólneveltségi, sőt erkölcsi kérdést kreált, abban sincs semmi meglepő, elvégre 1.: bántották a szeretett vezért; 2.: lassan több mint két évtizede próbálja bebizonyítani az ún. keresztény-konzervatív jobboldal, hogy erkölcsiségben a (maffia/ál/stb.)baloldal felett áll - ennek a törekvésnek a sikerét ki-ki ítélje meg vérmérséklete és világnézete szerint.

Nos, erről a szokásosnál is alacsonyabb színvonalú - érzik a hőséget? nem véletlenül, jelenleg már jóval a bányászbéka segge alatt, a magma közvetlen közelében járunk! - öklendezésről (onanizálásról) nem is írok többet.

Annál fontosabb kérdés a performanszáló politikai alakulatok viszonya saját akciójukhoz. Merthogy egyik-másik mikrorészegységük oldaláról rögtön elindult egyfajta mentegetőzés, hogy aszongya: "én a döntögetésnél már nem is voltam ott" vagy "tudtam róla, de arról, hogy darabokra szedik, már nem tudtam" vagy "a lefejezés már tényleg ízléstelen volt, aztat én nem akartam", és így tovább.

Ennél a pontnál viszont ki is szélesítem az effajta viselkedés elemzését, mégpedig egy olyan politikai alakulattal, amely különösen aktív az ilyen "direkte-összekentem-a-csempét-szarral-de-esküszöm-nem-akartam" pávatáncban.

Aki a Jobbikra tippelt, most ihat egy sört a saját kontójára, eltalálta. Szalonnácikáim ilyenek, hogy zsidóznak egy kiadósat, majd kezüket tördelve sajnálkoznak, hogy hát ők európai módon állnak az izraelita kisebbtöbbséghez, és nem is értik, hogyan csusszanhatott ki a szájukon az, amit természetesen mindenki félreértelmez, csak a kedves híveik nem, a sarki kocsmákban illetve a társadalomtudományi tanszékeken. Néha még egy-egy cigányozás esetén is próbálják az öltöny, meg a kiskosztüm mögé eldugni a bajonettet, meg a Zyklon-B kapszulát, ami igazán bájosan tahó kísérlet minden egyes alkalommal.

A lényeg, hogy én magam megveszekedett és egyre öregebb liberális vagyok, aki szereti, ha nevén nevezik a dolgokat. Ha egy párt a náciságra építi a politikáját, ezen belül is kiemelten és különösen a zsidók listázására valamint a cigányok gettósítására (gondolom, ezeket a finom módszereket csak első körben alkalmaznák), akkor tessenek szívesek ezt a fő csapásirányt mindig és minden körülmények között vállalni és fennen hirdetni.

Ugyanígy, ha valaki Orbán Viktort egy piti kis diktátornak tartja, akkor nyugodtan döntse le a szobrát, labdázzon a ledöntött szobor fejével, felőlem fel is akaszthatja a nevezett politikus képmását egy jó erős kötéllel egy viszonylag erős gerendára, és a többi, ugyanis lelke rajta - ezen tevékenységek egyikét sem kellene elítélni, pláne büntetni. Az persze a társadalom és az állam felelőssége, hogy az ostoba eszmék ellen elsősorban felvilágosítással, a buta politikai akciókkal szemben meg közönnyel védekezzen, a saját érdekében.

Ám a jogszabályoknak megfelelő véleménynyilvánítás során, tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim, tessenek következetesek és tökösek lenni. Ha másért nem is, csak hogy tudjuk: kivel hányadán állunk.

2 komment

Címkék: seggfejmagyar polifika kénegondolkozni gyávulás

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr765555211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jules Buka 2013.10.07. 16:47:32

A szöveg gördülékeny, és pallérozattan megfogalmazott, itt-ott spékelve egy kis bunkósággal ordenárésággal. Tehát hatásvadász. Egyetlen kifogásom van ellene: egyet ért a szobor akció szervezőivel és elkövetőivel. Egyetértését azzal igyekszik mentegetni, hogy létezik egy Jobbik nevű párt is, akik nem szeretik az Ő nemzetségét, és ezt
még szóvá is teszik. És ez nagyon csúnya dolog. Tehát amit szabad Jupiternek, azt nem szabad az ökörnek. Nos, amikor kis dörgedelmét megírta, valószínűleg nem tájékozódott arról, hogy van néhány jogszabály, amely az ilyen tevékenységet tiltja, és büntetni óhajtja. Abban is biztos vagyok, hogy a demokrácia hiányát (ami hazugság)
anélkül hangoztatja, hogy pl. az alkotmányt elolvasta volna. Nos, abban három pont is foglalkozik a szólásszabadsággal, és annak határiaval, illetve a burkolatlan fenyegetéssel.
Ennél erősebb jogszabály pedig nem kell, hogy az ilyen scheißehauser-ket büntetni lehessen. Meg azt
is aki az ilyen viselkedéssel egyet ért. Itt már nem lehet az antiszemitizmusra hívatkozni, ha számonkérik.

magyaridióta · http://magyaridiot.blog.hu 2013.10.07. 17:18:19

@Jules Buka: minden szubjektív írás hatásvadász, nézd csak meg Koeló Pali írásait.

nem egészen sikerült levenned, hogy miről írtam (akartam írni :-) a posztot.

a poszt - szándékaim szerint - a megalkuvásról, a politikai gyávaságról kíván szólni. nem a szoborállítást és -döntést hasonlítottam össze a zsidócigányozással, hanem a megtörtént/elvégzett politikai cselekedetek elmismásolását véleményeztem és erre hoztam másik magyar politikai példát.

nem mellesleg, én kifejezettem nem szeretem azt a jogrendet, ahol nem lehet tagadni a holokausztot vagy épp a kommunista korszak bűneit, ahol nem lehet vörös csillagot vagy horogkeresztet hordani, ahol nem lehet lekurvaanyázni bármelyik politikust vagy közszereplőt, leszarozni bármelyik cég bármelyik termékét, ahol nem lehet papírmasé (hungarocell, stb.) szobrokat állítani és dönteni, és úgy általában: ahol (magyar)idióta korlátai vannak a véleménynyilvánításnak.

a jogértelmezést amúgy meghagynám a függő magyar Kúriának és a strasbourgi Emberi Jogi Bíróságnak.

az Alaptörvényt és a vonatkozó jogszabályokat a lehetőségeimhez mérten leszarom, majd telik-múlik az idő és száz éve múlva remélhetőleg mindegyik csak egy történelmi emlék lesz.
süti beállítások módosítása