Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Két és fél gondolat a budapesti olimpiáról

2015.07.21. 13:45 magyaridióta

A közelmúltban a budapesti olimpia ügyében Szalay-Berzeviczy Attila újfent körbehaknizta a magyar médiát, melynek során a Magyar Nemzetnek azt találta mondani, hogy "Komoly ellenérvet még nem hallottam magyar politikustól".

Nos, bár én nem vagyok politikus, két apróságot szeretnék ellenérvelni, kérdés formájában:

1) Komolyan vehető-e ma az a személy vagy bármilyen entitás, aki (amely) egy több száz milliárdos állami beruházás kapcsán a rizikótényezők közül kihagyja ("kifelejti") a korrupciót mint árdrágító és végrehajtást gátló tényezőt? (Az én válaszom: nem.)

2) Abban az esetben, ha elnyerjük a rendezés jogát, és valami csoda folytán mégsem lesz nyereséges a buli, ne adj isten, akkorát bukunk rajta, mint Rottenbiller, a szalay-berzeviczyk állják-e majd a cechet, vagy karjukat széttárva sajnálkoznak, esetleg eltűnnek, mint szürke szamár a ködben? (Az én válaszom: nem is hallunk többet felőlük.)

És még egy fél megjegyzés. Az említett cikk címadó gondolata az, hogy "Az olimpia történelem lesz". Nem kétlem, személy ezért is félek tőle. Történelem lenne, valahol Mohács és Trianon között, félúton.

1 komment

Címkék: nagyonmagyar pénzszórás pénztazsebbe sportkutya manimanimani háverizmus akibicneksemmisemdrága

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr917644488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2015.08.02. 22:01:54

"a rizikótényezők közül kihagyja ("kifelejti") a korrupciót"
Egy olimpiának túlságosan nagy a költségvetése. Ilyesmihez ha magyar politikusokkal az élen odakeveredik túl sok magyar akkor annyi lesz a lopás hogy véletlenül egy-két kisebb szomszédos államot is ellopnak, az pedig háborúhoz vezetne. Először kisebb hányaddal egy közeli/szomszédos pályázó oldalán kellene beszállni és a bukás után örülni hogy olcsón megtanítottuk magunknak hogy nem megy.
süti beállítások módosítása