Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Miért szeretjük a magyarokat?

2015.07.27. 16:35 magyaridióta

Olcsó poén lenne azzal válaszolni, hogy "Miért? Szeretjük a magyarokat?". E helyett inkább összeszedem mindazon kedvező tulajdonságainkat, amelyek miatt érdemes szeretni bennünket, persze mínusz baloldal.

1) Magyarországon mindenki siet (rohan), mégsem készül el semmi időben.

2) Egy dolgot háromféleképpen lehet megcsinálni: jól, rosszul vagy magyarul. A magyar megoldás látszólag úgy néz ki, mint a jó, beltartalmát tekintve semmivel sem jobb, mint a rossz, de mindenképpen drágább a legdrágább jónál.

3) A magyarok szerint a szakértelem olcsó bolsevik trükk, ezért inkább okosba' csinál(tat)nak meg mindent, amihez természetesen mindig akad egy ismerős (max. egy ismerős ismerőse). Aki olcsóbban, számla nélkül... - természetesen. Ja, és magyar módra (ld. 2. pont).

4) A magyar nemcsak büszke a (szakmai) tudására (tapasztalatára), de tudásából fakadó felsőbbrendűségét minden egyes alkalommal érezteti is a másik emberrel. Akár orvos, akár villanyszerelő, akár adóhivatali ügyintéző. A magyar ember szerint a tudatlanság (ismerethiány): gyengeség. A kérdezés: gyengeség. A segítségnyújtás: gyengeség.

5) A magyar ember nem szereti, ha felvilágosítják. Ennek csak részben az az oka, hogy a magyar ember mindenkinél okosabb - gondoljunk csak bele: ez az ország a tízmillió legokosabb ember lakóhelye! -, hanem leginkább az, hogy a magyar ember szerint a tudásátadás agresszió. Természetesen csak akkor, ha más csinálja. Ha ő csinálja, az kegy. (ld. 4. pont).

6) A magyar ember (energia)takarékos. Ezért dobja el például helyben a szemetet, ahelyett, hogy gyalogolna száz métert a szemetesig.

7) A magyar ember környezetbarát. Ezért sem takarítja el például a kutyaszart a kedvence után. Mert a Földön a kutya volt előbb, nem az aszfalt.

8) A magyar ember szereti a hatékonyságot. Ezért áll megérkezéskor rögtön a sor elejére: hogy gyorsítsa a folyamatot.

9) A magyar ember együttműködő. Bárkivel bármely időpillanatban összeáll. Valaki ellen. Hogy a következő pillanatban azzal a valakivel álljon össze, az ellen, akivel az imént összeállt.

10) A magyar ember ki nem állhatja a pénzt. Legalábbis a magyar kereskedő nagyon nehezen viseli, ha valaki nála akar költekezni.

Ezek a rendkívül pozitív tulajdonságok a magyarok elsöprő többségére jellemzők. A magyarok "elsöprő többség" alatt mindig azt a néhány embert értik, aki velük egyetért.

1 komment

Címkék: nagyonmagyar vicceskedés

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr697657668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2015.08.02. 21:53:34

9.b. "Két magyar az három párt."
süti beállítások módosítása