Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Sokat fogunk röhögni!

2010.05.04. 16:39 idelle

2002-ben - sok egyéb más mellett - a 168 Óra szerkesztőségét és főszerkesztőjét is annyira meglepte a szocialisták választási győzelme, hogy Mester Ákos kínjában nem tudott mást sikeríteni főcímként és vezércikke témájául, mint hogy "Sokat fogunk röhögni!", utalva arra, hogy majd biztosan milyen mókás lesz a szoci-szabaddemokrata kormányzás. Nem lett az.

A pórnép persze legalább húsz éve tudja, hogy az igazán nevetséges, felhőtlen kacagást kiváltó dolgokat mégiscsak a jobboldali, ún. nemzeti kormányok tudják produkálni. Ennek ellentételezéseként az igazán vérlázítókat viszont az ún. baloldali kormányok. Ezt tekinthetjük egyfajta műfaji sajátosságnak is, hiszen ahogy elég nehéz lehetetlen elhinni, hogy a szinte kizárólag a lé lenyúlásával foglalkozó balliberális politikai formációk bármilyen hagyományos érték mellé állása vagy annak felvállalása egy csöppet is őszinte, ugyanúgy adja magát, hogy abban a pillanatban, amikor (nemzeti) érzelmeket csempészünk a politikába és a politikai kommunikációba, vagy ami még rosszabb, érzelemversenyt kezdünk rendezni a politikában, abból igen mulattató dolgok sülnek ki. Még akkor is, ha sokaknak tetszik!

Nekem már régóta az az érzésem, hogy valahol, valamikor, valakik hülyeségmondási versenyt hirdettek a amagyar közélet szereplői számára. A fődíj valószínűleg impozáns lehet, viszont úgy tűnik, hogy sohasem lesz eredményhirdetés, vagy ha igen (netalán meg is történt), egyesek már annyira hozzászoktak a permanens forradalomhoz versengéshez, hogy képtelenek leállni.

Orbán Viktor faszságmondási karrierje valamikor az ún. dakota közmondások köztudatba emelésekor kezdődött. Bár sokáig azt gondolhattuk, hogy a két csúcspontot a 2002-es, majd a 2006-os választási vereség után érte el, a nemrégen kezdődött hadovaáradata már eddig is számtalan örömteli percet okozott, és biztos vagyok benne, hogy hosszan tartó rekeszizomlázzal fenyeget.

Persze ebbéli tevékenységét rendkívül mulatságos untermanok segítik. Az elmúlt időszak alaphangját, a felütést számomra Pokorni Zoltán tanár úr, Hegyvidék Turulügyi Főelőadója adta meg a következő mondattal:

"Mindenkinek meg kell értenie, hogy ha kormányra kerülünk, nincs több lopás. Annak, aki először belenyúl a kasszába, le lesz vágva a keze"

Nyilvánvaló, hogy mindenki, aki még nem vesztette el teljesen a realitásérzékét, az a hasát fogta vagy a térdét csapkodta a röhögéstől. Talán nem csak nekem sejlett fel egy kép, amelyen a teljes Fidesz Fekete Lovagként álldogál a nemzetiszín zászlóerdő előtt, ámbátor Holdrabló rámutatott egy érdekes aspektusra, mely szerint a fenyegetés csak az első belenyúlóra vonatkozik.

Aztán maga Dr. Orbán Viktor Örökös Miniszterelnök Úr, Minden Magyarok Vezénylő Tábornoka is belecsapott a lecsóba. Amikor március 15-i beszédében, majd a Fidesz 22. születésnapján forradalmat emlegetett, még azt mondtam, jól van kicsi bocikám, egy pohárkával több volt tegnap este a kisüsti, majd elmúlik.

(A pálinkás verziót támasztja alá a fidesz.hu-n lévő videó nyitóképe is, egyébként.)

Érdekes módon, a turbófokozat az első forduló elsöprő győzelme után még nem indult be. A hosszúra nyúlt szavazás, majd szavazatszámlálás, ebből kifolyólag az elmaradt ünneplés után/helyett elmondott beszédében még finom és visszafogott volt Orbán, bár a szavazás 1956-hoz és 1990-hez hasonlítása már sejtette, hogy van ott muníció bőségesen.

A második forduló győzelmi mámora aztán meghozta azt a humorcunamit, amit már régóta várt a Lendvai Ildikó túltöltött arca rángásán sínylődő, sokat szenvedett magyar nép. A kedvenceimet kiemelem:

"...örömmel jelentem, hogy a mai csúcstámadás, a mai oxigénpalack nélküli csúcstámadás sikerült."

Ahogy már az egymondatban blogban is megírtam: affenét oxigén nélkül, épp ellenkezőleg, azzal az oxigénnel, amit a szocik elől szívtatok el.

"Ma forradalom történt a szavazófülkékben." 

"A magyarok ma rendszert buktattak, és egy új rendszert alapítottak meg."

Ezzel azért vigyáznék: nem csak azért, mert ami a magyar forradalmak végkimenetelét illeti, az minimum kérdéses, de inkább sikertelen. Hanem sokkal inkább azért, mert egy forradalom a legkevésbé marxista történelemfelfogás szerint is minimum társadalmi és gazdasági változással jár. A gazdasági rend a kapitalizmus - ez eddig is jó volt Orbán Győzőnek Viktornak, tehát valszeg ezután sem fog változni -, a társadalmi meg a parlamentáris demokrácia - nos, persze beszéltem már olyannal, aki az Orbán-forradalom legnagyobb veszélyét ennek megszűnésében látta.

"A magyar emberek a mai napon megbuktatták a hatalommal visszaélő oligarchák rendszerét, és helyette megalapítottak egy új rendszert: a nemzeti együttműködés rendszerét."

"A magáncélokat, a magánérdekeket szolgáló, a magánhatalmat építő politika napjai ma leáldoztak, és nem fogjuk hagyni, hogy még egyszer visszatérjenek."

Úgy gondolom, azért van annyira rutinos politikus és szónok Orbán Viktor, hogy ha csak a pódiumon állva olvasta is először ezt az oligarcházást, simán kihagyta volna az ezt taglaló mondatokat - ha nem gondolná maga is így. Innentől kezdve pedig olyan komolytalan a téma, hogy háromszor kellett visszanéznem a videót, mert ha valamit szeretek az életben, az az önfeledt röhögés.

És hogy mi sem bizonyítja jobban a végtelenített jókedv várható intézményesítését, a kormánytagok tegnapi megnevezése során hangzott el az eddigi legmókásabb mondat:

"Fellegi Tamás fejlesztési miniszter feladat annak bebizonyítása, hogy az állam is lehet jó gazda, illetve harcolnia kell majd az oligarchák ellen is."

A lényeg összefoglalva annyi, hogy ezzel a rövid összeállítással üzenem e helyről  Mester Ákosnak: bármennyire is siralmas idők jönnek a számára és folyóiratának, mi rengeteget fogunk röhögni.

236 komment · 3 trackback

Címkék: idiótaság médiákok seggfejmagyar polifika kicsihülyefiam nemzetveszető

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr221970972

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nincs több lopás... 2010.05.04. 20:43:17

"Mindenkinek meg kell értenie, hogy ha kormányra kerülünk, nincs több lopás. Annak, aki először belenyúl a kasszába, le lesz vágva a keze" (Pokorni Zoltán)  

Trackback: 2010.05.04. 20:42:19

"Mindenkinek meg kell értenie, hogy ha kormányra kerülünk, nincs több lopás. Annak, aki először belenyúl a kasszába, le lesz vágva a keze" (Pokorni Zoltán)  

Trackback: Oligarchák 2010.05.04. 20:22:54

Az új kormánytagok bejelentéséhez kapcsolódóan: Idézet: a magyarok vasárnap úgy döntöttek, véget vetnek az oligarchák rendszerének Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatója, 2010. április 26. Definíció: Az oligarcha szó egy nagyobb országrészen ön...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hakapeszi. 2010.05.04. 23:09:37

@neurotikk!: én csak annyit mondtam hogy mi fideszesek mondtuk hogy a szocik hazudnak, ne higgyetek nekik. ti hittetek, ők még erre csaltak a választáson és itt voltak 8 évig. hová tűnt a lové? kérdezi az egyik okoska és mindjárt meg is válaszolja hogy nekünk adták a pénzt. csak ez nem így van. kiment az országból. oszd vissza 10 millió magyar állampolgárral a felvett adósságot + az eltűnt állami vagyon összegét, és akkor kijön az hogy mindenki kapott 5 millió forintot.

és amikor kiderült ország-világ előtt hogy tényleg hazudtak, senki nem mondta hogy: figyumá igazad volt amikor azt mondtad hazudnak.

csak a fröcsögés ment tovább hogy "mi" hazudtunk mondta a fletó vezér, ami azt jelenti hogy mi 10 millióan, sőt az egész univerzum hazudott. nem nem. "ti" szoclibek hazudtatok a választóitokknak, akik elhitték.

szóval most jön az hogy végre van egy becsületes kormánya Magyarországnak, nem kell támadni őket. majd ha valamit rosszul csinálnak akkor lehet, de addig nem kell ez a fröcsögés, ettől jobb nem lesz.

ui: az első Orbán kormány idejében többszáz-ezerrel nőtt a munkavállalók száma, és a többletként befolyt adót pedig az államadósság csökkentésére fordították, ami napi szinten több százezer dollárt visz ki az országból kamatként.

Rókakígyó 2010.05.04. 23:13:08

A választási eredmények után ez volt az első bejegyzésem: valszeg jobb nem lesz, de röhögni sokat fogunk tudni:)

mokas_gizi 2010.05.04. 23:14:02

@igazi hős:

Bocsánat, de nem mindegy, hogy 1-100-1000 amikor Iránt lehet hogy még a közeljövőben lerohanják...

A levélből csak ennyit fogott meg, mert annál egy kicsit több dologra hívja fel a figyelmet, csak van két ország a földön akik bármit megtehetnek egyik Izráel a másik USA, bár USA-ban sem kicsi a zsidó befolyás...

Irakot is lerohanták a nem létező vegyi fegyverek miatt...

The Paramour 2010.05.04. 23:17:49

@hakapeszi.: Feleslegesen magyarázol, ezeket sokan nem akarják belátni. Pedig ha Orbánék elbasszák akkor a Jobbik fog jönni és az egyikünknek se lesz igazán jó...

neurotikk! (törölt) 2010.05.04. 23:20:58

@hakapeszi.:
igenigen, ertem en, es pont erre mondtam laziccsa! : )
Nem tamad senki semmi igazan komolyat, nincs miert.
Csak rohejes a stilus. : )
Eeerted?!
Olyan kicsit erosen onbizalmas, a szavak beszelnek jellegu, ha a szavakon mulna a vilag idejarna Gyozikehez segitseget kerni.
Eeeerted?!
Nem erted.
Fuggetlenul mi volt eddig. Ami legenyhebben szolva is sajnalatos, na de te ezt szebben kielemzed nemeloszor.

micu · http://www.ingyentv.hu 2010.05.04. 23:23:43

Kár magunkat áltatni.Amíg/.../ van 1 millió ember aki ilyen nyolc év után még mindig a "baloldalra" szavaz,sem a 168 óra, sem a Hócipő nem marad olvasók /és a Heti Hetes nézők/nélkül.
Másrészt viszont:igen,eljött az az idő amikor
a jobboldalra szavazók is jókat fognak röhögni.Nem
feltétlenül Orbán jópofa/vagy csak annak szánt/ félmondataira gondolok, hanem a leendő parlamenti közvetítések szócsatáira amikor a baloldali felszólalókat akár két oldalról is ki lehet majd osztani.Az lesz ám a mulatság !

mokas_gizi 2010.05.04. 23:26:37

@mokas_gizi:

Az lemaradt, hogy Iránt a nem létező atombombái miatt szeretnék majd elfoglalgatni...
Majd nézzél utána, hogy Irán hivatalosan milyen messze van attól hogy VALÓBAN atombombája legyen...nézzél utána nem titok évekbe telne...tehát megint az olaj kell USA-nak + a fegyverkezésbe sem kevés pénz lesz...

igazi hős 2010.05.04. 23:35:55

@mokas_gizi: Nem a tartalomra akartam reflektálni, gőzöm sincs mennyi bombája van Izraelnek, csak ízlelgesd "100 atom bomba" és "100 atombomba", avagy "adó ellen őr". Oké?

neurotikk! (törölt) 2010.05.04. 23:37:25

@micu:
Egyet kell ertsek a jokat rohogessel, bar kicsit keseru szajizzel.
Orban felmondatai nyilvanvaloan tuloznak. Nehez komolyan venni, oszintebb a kacaj. Basszus, legyen meg az elvezete, ha a nyilvanvalo rohejes tulzas egy eszkoz, hogy vegul alkalma legyen hatasosan tenni a kozos joert onzetlenul (mundjuk erthetetlen hogy minek kell tulozni mikor mar megvan a gyeplo, akkor mar nincs szukseg erre a nepszerusito eszkozre, mindegy).
Sajnos a baloldal kinkeservesen izzad hogy latvanyosat tegyen, barmit, csak latvanyosat, baromira hiteltelen, hihetetlen, hogy vannak elveik.
Pont olyanok mint Orban tizenix eve. Azt mondta amit hallani akart az ember, latvanyosat mondott (bocsanat a szineszteziaert). Ingyenkenyer, orokelet, vagy valami hasonlo.
Szanalmas a baloldal. Populistak lettek. Szanalmas.

neurotikk! (törölt) 2010.05.04. 23:39:28

@neurotikk!:
ize, helyesbitek.
Lattak, bejott a populizmus, rajatszanak.
De meg ezt is szarul csinaljak. Es meg komolyan is gondoljak.
Ez nem vicces.

sbna 2010.05.04. 23:43:44

Vizi E. Szilveszter for President! facebook.com/group.php?gid=104699616240858&v=info

egy maréknyi dollár 2010.05.04. 23:54:52

Elég ellenséges a hangulat,de én halált megvető bátorsággal aszondom:nagyon tetszett az írás.Az a kép..."faszságmondási karrier"...szóval jókat nevettem olvasás közben.Az idézett "röhögtető" mondatok nem a legjobb darabjai a repertoároknak,szerintem.
Azoknak,akik személyes sértésnek vették a cikket és Fletóval hozakodnak elő, azt mondom:igazuk van!Őrületes mondatok hagyták el az ő száját is,elég sűrűn.Meg hát sok versenyző bejutott még a középdöntőbe;hadd ne említsek most neveket.
Sajnos én nem fogom végig röhögni az elkövetkező éveket.Ez még ment úgy három cikluson keresztül,de utána inkább elkeserítőnek találtam a dolgot.Mivel folyamatosan pityeregni sem akarok,inkább igyekszem elkerülni az ún. politikát,amennyire lehetséges.

Rókakígyó 2010.05.05. 00:02:47

A nem zeeti konzultációról már vagy két napja nem hallottam. Azért remélem a széles néptömegek fogják megmondani, h mit kéne csinálni. Remélem ingyen lesz a sör.

Rókakígyó 2010.05.05. 00:03:23

nem zeeti helyett nemzetire gondoltam

Énszóltam 2010.05.05. 00:04:55

Ti embernek látszó tárgyak vagytok. Az első rendszerátváltozás óta játszák veletek a "Jó zsaru - rossz zsaru" trükköt "Demokrácia" néven, és ti négyévente benyelitek. Az idei leosztott szerep szerint a zsidesz a józsaru, és ti hálásak vagytok nekik. Pedig voltak ők rossz zsaru is. De ti nem tanultok semmiből, megérdemlitek a sorsotokat.

órarugógerincű felpattanó 2010.05.05. 00:10:27

@Énszóltam: De hálistennek itt van a jobbik és persze te magad is, ti majd megmentitek a magyar nemzetet. Akár akarja a nemzet, akár nem. Ó de jó.

mistertwister 2010.05.05. 00:31:18

a t. blogíróidióta legfeljebb kínjában fog csak röhögni - attól tartok...

más hülyesége miatt (törölt) 2010.05.05. 02:05:10

@mokas_gizi: "Az lemaradt, hogy Iránt a nem létező atombombái miatt szeretnék majd elfoglalgatni...
Majd nézzél utána, hogy Irán hivatalosan milyen messze van attól hogy VALÓBAN atombombája legyen..."

Elárulom: mindannyian csak a Moszad-ban bízhatunk. És, sajnos, ez komoly.

stratez 2010.05.05. 04:36:23

Azt hiszem, Horváth Csaba ingyenes BKV-jával és ennek kommunikációjával, óriásplakátjaival a hülyeségverseny egyszer s mindenkorra eldőlt, mondhat itt bárki, bármit, ezt felülmúlni nem lehet. Még Horváth Csaba sem fogja tudni...

borzzz 2010.05.05. 04:41:49

A jobboldali olvtársak nem értik a tréfát. Bármit mondjanak most, ők a hülye maszop idején sem röhögtek (inkább hörögtek), s mostanra elhagyta őket a humorérzékük utolsó morzsája is. Akomcsikon röhögni szerintük hazafiatlan, mert ha ők vannak kormányon, nemzeti gyászt kell elrendelni, a Fideszen röhögni meg szentségtörés, amire csak labancok és más hazátlan bitangok képesek.
Ne reménykedjen a t. posztíró nemzeti konszenzusban: ismeg csak a fél ország fog mulatni az árokparton:-))

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2010.05.05. 06:41:06

Valahogy ezek a "poénok" nem jöttek le.

akurvaanyád 2010.05.05. 06:49:54

@borzzz: kevered a szezont a fa... szóval azzal. A komcsik most jönnek.

varasd 2010.05.05. 07:01:53

Fa, fa, fa...
Ha nem akarod, hogy jövőre nagy legyen a fűtésszámlád, aztán lehessen sokat kacagni.
www.unifa.hu/akcioink.php
Akció!

Senkifia 2010.05.05. 07:07:59

@Megfigyelo: 8 évig nem hagyták? ki? és úgy hogy a fityisz nem rúgott politikai labdába? érdekes lehet.

krj 2010.05.05. 07:17:50

hát ez a poszt is ritka szánalmasra sikeredet...Horváth Csabikád már gondoskodott arról, hogy legyen min röhögni, Mesterházy Attila pedig a jegybank függetlensége miatt aggódott. muhaha...hát igen, rövid a szocialista emlékezet, az biztos.

ettől függetlenül max a műsor lesz jó a következő években, de ha kijössz a színházból, ki is józanodsz rögtön.

gpetersz 2010.05.05. 07:21:53

Már ne haragudjatok, de ennyi buta embert...
Kezdve a vitaindító szörnyűséggel.

1.
Egyelőre amit Orbán mond, az nem azért humoros amit mond, hanem amiatt, aki mondja. Ha egy oligarcha, oligarcházik, az nagyon hülyén néz ki. Mert amit mond: az igaz, az MSZP körül rengeteg ilyen oligarcha volt, de a FIDESZ sem szenved hiányt ezekben (Széles Gábor, Demján (aki mindenhol jól fekszik), Csányi, Grupo Milton stb., hogy a kisebbeket ne is említsük...)

2.
Mindig jót röhögök amikor a fidesznyikek nekiállnak mondani, hogy "volt 8 év leleplezni a lopásokat". Ja, meg egy Polt Péter. Illetve Keller "képességtelen" László a túloldalon. Itt csak annyi, hogy kicsinyeg kayaibrahimozzak: senki nem tudja eladni nekem azt, hogy 13 (adó ill. TB tartozással bíró) céget eladni ugyanannak a muszlimnak, aki akkor itt sem volt, by Schelcht Csaba, hogy ott nincs semmi. Erre nem vagyok vevő. Arra igen, hogy "jöttek az ügyvédek, oszt jó napot". Arra igen.

3.
Mindig jót röhögök, amikor a bolsik MÁR MOST megtámadják Orbán minden mondatát (holott, a lényegi kérdésekben: adócsökkentés, eva kiterjesztés, gyed megnövelés, családi adózás stb. eddig ELFOGADHATÓ mondatok hangzottak el, éppen ideje, hogy új irányt vegyünk). Elvtársak! Adjunk már neki legalább annyi időt, hogy letegye az esküt! Halló! Hélóták! Várjatok már egy picit.

4.
Pintér okozott nekem jó napot amikor picit mentegette Gergényit. Ez még szép lesz. :D

Senkifia 2010.05.05. 07:22:50

@tuono: ebben akár igazad is lehet :) a baj csak az,hogy 8 évig a fidesz véleménye senkit nem érdekelt. senkit :) és vonulhattak ahova akartak, semmit nem nyomott a latba. Tudod, a kormányzás , az ország dolgainak vezetése nap mint mint nap, a kormány, és nem az ellenzék dolga. maszo-szadesznek bőven megvolt a sima többsége a kormányzáshoz.... Az elmúlt 8 év felelősségének bármilyen kis részét akkor kenhetnék a fityiszre,ha legalább egy döntésben figyelembe vették volna a véleményüket. de nem így volt.
Ezen kívűl meg nem kell úgy tenni(már a sokadik posztíró tezi),mintha az,ami most lesz(bár még nem is tudjuk,mi lesz), ti. hogy a hatalomra került párt mindenhova benyomja a saját embereit, a saját érdekszférába tartozó cégeknek juttat majd munkákat állami pénzen, saját érdekei mentén fog kormányozni(szerencsés esetben az ország érdekeit is szem előtt tartva), szóval mintha ez valami precedens nélküli, sohanemlátott disznóság lenne. Itt ez megy 20 éve. Mitől rosszabb a fidesz a maszopnál, ami ezt illti? semmiben. sőt. Mikor a fidesz letette a lantot, az országnak csökkenőben volt az államadóssága, az államháztartási hiánya, a munkanélkülisége, stb. Most,így 8 év szoclib kormány után meg csak azért nem vagyunk a szakadék alján, éhenhalva,mert a világgazasági válság kacsán telepumpoltak pénzzel. Amit majd a fidesz kell kigazdálkodjon.
Szóval arról nevetgélni,hogy fúúú a jobboldal dehülye, s milyen marhaságokat mond, meg hazudik, meg nevessünk, ez ebben a konjunktúrában qrva nagy demagógia. És a fidesz kétharmadért senki más nem felelős,csak és kizárólag a maszop. Mert ide juttatta az országot. És mert 6 évig hagyta,hogy egy törpepárt gazdasági és társadalmi érdekei mentén menjen a horrorpornó,és b.sszák szájba a magyarokat egy kalapáccsal. Tehát ezek után a fidesz szinte csak jobbat tud csinálni....

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.05.05. 08:05:20

@anyad2: "Zsidóidióta
Maga biztos zsidó..."

ugyan kérlek, zsidózni már régen nem divat.

safranek 2010.05.05. 08:11:07

Ma reggel a rádióban már az IMF hitel meghosszabbításáról beszéltek. A választások előtt még felmondásról! :o)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.05.05. 08:14:14

@hakapeszi.: "szerintem az összes szoclib görény (beleértve az poszt íróját is aki most persze nem meri felvállalni, mert most már az a divat hogy nem vagyok se szoci se szadesz, de hát fidesz...őőőőőő... az meg végképp nem)"

ahogy látom a dolgokat, Moldova György mellett én vagyok az utolsó előtti kommunista.

így jobb? megnyugodtál?

Senkifia 2010.05.05. 08:16:28

@egyittlakó: kész szerencse,hogy vagytok nekünk ti, akik elmagyarázzátok, hogy mi miért értelmes :)

Senkifia 2010.05.05. 08:18:31

@egyittlakó: ööö.... és a "magyaridióta. maga biztos magyar"-ból mi is következik?ja hogy abból nem a suttyó nácizmus,hanem az igazság. gratulálok. helyremehet. egyes.

Senkifia 2010.05.05. 08:19:29

@egyittlakó: ha ennyire szívreveszed, nem akarnál esetleg máshol lakni? :)

Senkifia 2010.05.05. 08:21:11

@idelle: ja. most a liberális magyarozás a menő :)
hát neked is gratulálok. Semmivel nem vagytok jobbak a zsidózónál.

Senkifia 2010.05.05. 08:25:05

@Senkifia: ja vagy hogy te meg a sajátjaid, akik nem magyaridióták, azok is magyarok? de csak a másik oldal az idióta? értem. logikus.
az alternatíva meg az,hogy minden magyar idióta, de ti nem vagytok azok. vagy ti is azok vagytok. meg idióták is. akkor meg magatokon röhögtök. eddig ez a leglogikusabb :)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.05.05. 08:26:29

@Senkifia: "értem."

nem akarlak sem megbántani, sem elszomorítani, de nem érted. :-)

Senkifia 2010.05.05. 08:30:12

@idelle: na akkor most menjünk bele egy olyan versenybe, hogy "neeem. te nem érted. Neeem dehoygis!!! TE nem érted!!! "
mert szerintem meg te nem érted :)

Vahakomb 2010.05.05. 08:31:45

Ekkora seggnyalást már régen olvastam! Vagyis, most sem olvastam el, csak félig... Hiszen rögtön megéreztem az elfogódottságot egyik irányba. Úgyhogy hagyom is "szegény" posztolót a saját zavaros világában, s nem is kritizálom tovább. Úgysem értené meg a kritikáimat! Az az igazság, mint ahogyan azt az USA-ban már egyes pszichológusok megállapították, az emberek két részre oszthatóak politikai nézeteik alapján. Ott a republikánus kontra demokrata páros van, nálunk meg a balos kontra jobbos van. S ez az elhatárolódottság minden egyéb téren kiütközik: másképp látják a világot, annak minden aspektusát. Aki egyszer balliberálisnak született, az az is marad örökké. Még ha pl. Fideszre is szavaz, akkor is a lelke mélyén utálatot érez a Fidesz iránt, s örökké kritizálni fogja azt. S alig várja újra a (le)fordulatot - a gödör, a pocsolya, a korrupció és a szellemi sötétség felé, mert ő azt szereti, az iránt vonzódik.

Senkifia 2010.05.05. 08:32:30

@idelle: ... vagy csak az iróniát nem érted? a lényeget meg igen? hát ezt már valóban érteném.
Ne is mondjad: szerinted nem értem....

Senkifia 2010.05.05. 08:33:08

@Vahakomb: neeeem. ő érti. te nem érted.... érted? :)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.05.05. 08:33:58

@Vahakomb: "S alig várja újra a (le)fordulatot - a gödör, a pocsolya, a korrupció és a szellemi sötétség felé, mert ő azt szereti, az iránt vonzódik."

míg a jobboldal a tisztaság, a felemelkedés, a fényes jövő.

kár, hogy nem olvastad végig, volt benne egy passzus a népmesei világnézet elterjesztéséről.

Senkifia 2010.05.05. 08:35:29

@idelle: .... ha meg minden ilyen megnyilvánuláson elszomorodnék, már rég depressziós lennék, vagy öngyilkos :) úgyhogy megnyugtatlak: nem szomorítasz el :) a megbántáshoz meg még annál is több kéne :)

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.05.05. 08:37:00

Fellegit hogyan definiáljuk, ha az oligarchát kisajátították a szocik?

Senkifia 2010.05.05. 08:41:14

@idelle: ha arányosítani akarnád, a baloldal az országrohasztásban sok lóhosszal vezet :)
Az a helyzet,hogy minden viszonyítás kérdése, már Egykövi is megmondta,hogy E= mszercénégyzet. És ha az országlerohasztó baloldali bányászbéka seggét veszed alapul, akkor a jobboldali ,felszín alatt mászkáló, vakond mérföldekkel jobban áll :)

haggyadmá 2010.05.05. 08:41:15

Igazi szoci topik! Nem anyáztam, mégis kiszedték a hozzászólásomat. Gratulálok igazán! Kommunista disznóból nem lesz demokratikus szalonna. Vihogjál csak, ugye milyen vicces volt ez is? Én cusin és hagyón röhögök. Nekem az a vicces. Remélem hamarosan veresen és gyurcsányon is tudok röhögni.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.05.05. 08:44:10

@haggyadmá: soha nem szedtem ki semmilyen hozzászólást, még az édesanyámat igen konkrét szavakkal prostitúcióval vádolókat sem, valszeg technikai hiba volt.

Senkifia 2010.05.05. 08:46:17

@idelle: hát ezaz. persze :)
a peched,hogy a történelem meg a számok nekem adnak igazat :)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.05.05. 08:47:09

@Senkifia: ja, bocs. volt eddig két világháborúnak nevezett bohóckodás. mindkettő nacionalista és nem kommunista alapról indult.

a milliószor elátkozott Trianonhoz is éppen pont a Monarchia és benne a magyarok pökhendisége és naiconalizmusa vezetett, de az ország nagy része még ezt sem képes felfogni.

úgyhogy ennyit a komcsi baloldal nemzetrontásáról.

Senkifia 2010.05.05. 08:47:32

@idelle: az a baj,hogy ti sem a történelem hibáit,ami titeket llet, sem a számokat nem vagytok hajlandóak elismerni. pedik a tények konok dolgok. és főképp objektívek.
Lehet persze perszézni. Csak attól nem lesz igazad :)

Diktaturha 2010.05.05. 08:49:01

Ha már a röhögésnél tartunk: Horváth Csaba és az ingyen BKV??? Az milyen bazmeg?

Senkifia 2010.05.05. 08:49:31

@idelle: trianon méretéhez nagyban járult hozzá a tanácsköztársaság és a komcsiktól való nyugati félelem :)
csak így röptében. mert most rohannom kell :)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.05.05. 08:50:26

@Senkifia: világháborúban: nacionalizmus-kommunizmus 2:0

országterületben: nacionalizmus-kommunizmus 2/3:0

ha már szereted a számokat.

Yda 2010.05.05. 08:51:31

Látjátok mennyire beteg ez az egész ország?! - Olvassátok már el a hozzászólásaitokat! - Fel sem merül, hogy a poszt valamiről szól és nem valami összehasonlításáról valami mással?! - Nem!!! Fel sem merül és ez - tartok tőle -soha nem is fog már egyeseknek leesni!!! A poszt igazságtartalma szempontjából annyira mindegy, hogy a másik, egy más szempontból akár százszor is rosszabb volt! - Legelőszőr is, mindenkinek meg kellene tanulnia a saját hülyeségén nevetni!

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.05.05. 08:51:43

@Diktaturha: "Ha már a röhögésnél tartunk: Horváth Csaba és az ingyen BKV??? Az milyen bazmeg?"

összeszámoltam: két nap alatt nyolcezer-hétszázkilencvenhat poszt született HCs fikázásáról, valamint hetvennyolcezer-kilencszázhatvanhárom komment ugyanarról.

Toporodottordog 2010.05.05. 08:56:23

A posztírót olyasfajta emberként tudom elképzelni, aki ha lát a járdán elesni egy öreg nénit akkor nem segít neki felkelni, hanem melléáll és kiröhögi.

Kedves Poszíró!

Ha nincs benned szándék a segítségre akkor inkább fogd be a destruktivitás helyett. :P

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.05.05. 09:01:30

@Toporodottordog: még nincs törvény a kötelező hallgatásról az Orbán Viktor szentségét kétségbe vonóknak.

én egyébként az a típus vagyok - tekintve, hogy a családomban is van gyengénlátó -, aki NEM KÍSÉRI ÁT a vak embert az úton, HA AZ NEM AKAR ÁTMENNI. ;-)

Morrózió 2010.05.05. 09:05:16

Nem félsz a miniszterelnöki átoktól?
index.hu/franko/orbanatok/

Toporodottordog 2010.05.05. 09:13:16

@idelle: Amit én látok, hogy te csak állsz és röhögsz.

Csinálj valami értelmeset. Keress rendes tisztességes munkát, adózz le normálisan. Miattad, a nyugdíjas szüleidért, a gyermekeidért és mindenki miatt aki ebben az országban él.

Akkor majd nem kalap szart kapsz a fejedre, hanem megbecsülést.

azember 2010.05.05. 09:14:21

Volt egy évfolyamtársam abban az átkosban,aki olyan barom volt szegénykém.hogy csak a szürke marha volt okosabb nála.Belépett az mszmp-be és ezek után Ő osztotta az észt .Kérdeztük,hogy szállta meg a tudás szelleme? Mit válaszolt:a kommunista mindent tud,a párt arra van ,hogy vezető szerepet kapjon és válaljon az ország vezetésében bla-bla,stb.Na ezt nem bírja bevenni a gyomruk,hogy ennek vége.Igaz próbálkoznak,hátha .Én pldul ezen röhögök.

Megfigyelo 2010.05.05. 09:17:23

@Senkifia: Magyarországon az ügzészség katonai hierarchiában működik. Ha a felettes ügyész űgy dönt, hogy valamit nem vizsgálnak ki, akkor azt senki sem vizsgálhatja. Hosszű évekig egy fidesznyik volt az ügyészség élén, és máig (szinte kizárülag) csak jobboldali elfogultségű ügyészek vannak. Pl. a Postavankot 100 miliárd )akkori 100 mlrd!) közpénzzel tőkésítették tűl, és a különbözetet kivették. A sajtóban, TV-ben egy ideig emlegették, hogy 100 Ft-ért adták maguknak a Postabankhoz került birtokokat, stb, de az ügyészség szerint minden OK volt....

Hoppázó Beléndek 2010.05.05. 09:24:30

ez a buta demagóg beszéd azoknak a buta fidesz-fanboioknak készült, akik például itt (is) kommentelnek.
célt ért? igen.

többiek jót röhögnek rajta.

zÖsszfogás a zEmberekkel! naon fontos!

Publius Decius Mus 2010.05.05. 09:27:36

Szerintem is jókat fogunk röhögni. Horváth Csabi és Mesterházy május elsejei standup-ja fergeteges volt.

Karnamantra 2010.05.05. 09:27:48

Itt is leírom, mert Orbánékig még nem jutott el: nem "a magyarok" csináltak forradalmat stb, ne használja ezt a gyűjtőfogalmat, mert begurulok. 8 millió választópolgárból 2,5 szavazott csak rájuk. A többi másra, illetve NEM szavazott. az is egy válemény, sőt!

swimmer 2010.05.05. 09:44:26

bocs a plágiumért, de ennél jobban nem tudnám megfogalmazni én sem: "szerintem az összes szoclib görény (beleértve az poszt íróját is aki most persze nem meri felvállalni, mert most már az a divat hogy nem vagyok se szoci se szadesz, de hát fidesz...őőőőőő... az meg végképp nem) tehát az ilyen folymatosan fröcsögő, értelmes dolgot mondani nem tudó, szarkeverő, hangulatkeltő, félművelt szellemoriások egy időre FOGJÁK BE A POFÁJUKAT, és várjanak egy kicsit hátha végre lesz itt egy élhető ország.

ha lesz, akkor kérjenek bocsánatot, ha meg nem, akkor jöhet a fröcsögés tovább, csatlakozunk majd mi megtévesztett fideszesek is a fékezhetetlen fröcsögéshez, és egyszerre üvöltjük veletek hogy Orbán takarodj! addig is: csitu van!"

köszi hakapeszi

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.05.05. 09:55:09

@swimmer: 1) az élhető országot nem a politikusok csinálják, hanem mi. ha most nem élhető az ország, az sok egyéb más mellett annak is köszönhető, hogy miközben szeretett és gyűlölt politikusaink kéz a kézben kizárólag a saját hatalmukat építik és vagyonukat gyarapítják, mi öljük egymást, mert sokan elhitték, hogy vannak a Jók és a Rosszak, sőt mi több: elhitték, hogy a politikai orientáció meghatározza magának az embernek a minőségét.
lehet szoclib görényezni, szarkeverőzni, stb. de ez önmagában nem dönt el semmit!
2) miért kellene bocsánatot kérni bárki emberfiától, mikor ez a poszt kizárólag POLITIKUSOKON röhög. nem kell őket megvédeni, ha ők nem akarják magukat.
3) nem a baloldali politikai orientációjú emberek sajátossága mostanában utcára vonulni, tüntetni, üvölteni, hogy takarodj, kereplőzni és szétsípolni egy ellenoldali politikus beszédét.
amivel csak azt akarom mondani, hogy bár előbb-utóbb valszeg fel fog hangozni a köztereken az "Orbán takarodj!", de előadói nem a baloldali politikai orientációjú polgárok lesznek.
4) elég baj, ha valakinek az önmeghatározása 2010-ben a politikai nézetéről szól, és ennek tükrében ítéli meg a nem a politikában/-ból élő embertársát.
5) többször írtam már: nincs csitu! gondolom, akkik most "csitu"-znak, azok kulturáltan kivárták a száznapokat. ja nem? akkor csitu van! :-)

mi nem foglalt még 2010.05.05. 10:00:19

@rockjano_: igen megkapta de mkivel nyugdíjasként is dolgozik így össze is csapták a nyugdíjával és úgy vonnak belőle adót.
ja és mint nyugdíjas dolgozó még fizet nyugdíj járulékot is.
igen jár a lányom egyetemre fizetem is rendesen a tandíjat.
igen voltam debrecenben autópályán ami háromszor került csak többe mint ugyan az németországban.
ja és ha lettél volna német autópályán akkor rájönnél, hogy magyarországon egyetlen autópálya sincs, csak annak csúfolt úttest van.
van még kérdésed?

Devil 2010.05.05. 10:02:12

@Megfigyelo: Az ugyeszsegrol neha kihallgatasi jegyzokonyvek faxolodnak valahogy a kurucinfohoz. Nem elso alkalommal.
www.metropol.hu/cikk/539943

Straight 2010.05.05. 10:04:45

@swimmer: Bár én is az álltalad emlegetett "soclib görényekhez (inkább csak szoc) tartozom mégis egyetértek veled. Az utóbbi 4 év kivételével végig a szocikra szavaztam. A Fideszt most sem kedvelem de jobb alternatíva híján rájuk szavaztam és komolyan elhiszem hogy jobban csinálják majd. Szóval én is inkább az előbb nézzük meg mit csinálnak majd utánna fröcsögjünk taktikát favorizálnám.:)

swimmer 2010.05.05. 10:13:34

@idelle: köszi, akkor fröcsögj nyugodtan a még meg sem alakult kormányra, az rengeteget segít. én speciel kivártam a 100 napot,sőt még 365-ötöt is. valamiért az-az érzésem, hogy a balosok várják leginkább, hogy a kerítés biza kolbiból legyen már holnaptól. Realitás elvtársak, Róma sem egy nap alatt épült. egy kis bizalom és pozitív hozzáállás sokat segítene, bár ezt magyar embernek nehéz megmagyarázni, mert a génekben vagy a negatívizmus és a jóban is a rossz keresés. Hidd el, hogy ha ők is "elkúrják, nem kicsit, nagyon" akkor őket is szidni fogom, de addig csitu van nekem is és pozitív várakozás.

subabubba 2010.05.05. 10:15:06

Hát ez gyenge lett. Ha tényleg olyan vicces a nemzeti kormány akkor még váhrattatok volna

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.05.05. 10:20:01

@swimmer: jaja, persze, ilyenkor mindig előkerülnek a szentek. nem baj, csak unalmas már.

pozitív hozzáállás, aha: úgy beszélsz a fideszes bűnbandáról, mintha nem ismernénk őket.
mintha nem istenített Vezérük állt volna az élén az ország kettészakításának.
mintha nem ő illetve ők sértődtek volna meg annak idején, hogy a nép leváltotta őket.
mintha ebbéli sértettségében nem éppen ő lett volna az, aki nem tartotta fontosnak, hogy részt vegyen a parlamenti munkában.
mintha nem ő bátorította volna a nép egy részét, hogy bátran menjenek az utcára.
mintha nem ő választotta volna újfent a kivonulgatást a parlamenti munka helyett. mintha az elmúlt nyolc év alatt ellenzékként BÁRMI KONSTRUKTÍV tevékenységük lett volna.

nem folytatom: a poszt arról (is) szól, hogy Orbán szövegeiből jól látható, hogy MEGŐRÜLT. oligarchát az oligarchák elleni harchoz, maffiózót a belügy élére, hetvenéves professzort az egészségügy irányításához, aki majd most kezd stratégiát kidolgozni, stb.

átvertek benneteket, és most adod a semleges bizakodót. gyönyörű.

ÉS NEVETSÉGES. :-D

Netuddki. 2010.05.05. 10:20:38

"...örömmel jelentem, hogy a mai csúcstámadás, a mai oxigénpalack nélküli csúcstámadás sikerült."

Mondjuk amikor ezt hallottam egy kicsit ízléstelennek találtam azzal a hegymászóval szemben, akit előtte pár napja sodort el a lavina.
Na neki speciel az oxigénpalack nélküli csúcstámadás nem sikerült. Az életébe került. B+ viktor!

Straight 2010.05.05. 10:24:15

@subabubba: Én már látom. Tegnap elkezdődött!!! Nálunk kezdett kolbásszá válni a kerítés bár még csak a teteje és az is csak kicsit.:)) Ma abból fogunk vacsorázni. :)

swimmer 2010.05.05. 10:24:20

@idelle: Ok. köszi, most már ezt is tudom. akkor jó fröcsögést én meg kajálom tovább a sok baromságot te pedig sírd vissza a remek 8 évet.

swimmer 2010.05.05. 10:25:25

@kovi1970: természetesen az ő halálához is Orbán Viktor keze tapad. ezt nevezem én szociális érzékenységnek. :))

swimmer 2010.05.05. 10:31:00

@idelle: már tolmácsolást is vállalsz? :)))) oroszról magyarra? látod én már jót röhögök és a poszt is erről szól. ( bár én nem érteni magyar)

Netuddki. 2010.05.05. 10:31:25

@swimmer: He? Hüle vagy? Már miért tapadna viktor kezéhez a hála.

Csak abba gondolj bele, hogy a hozzátartozóknak milyen jól eshetett amikor ezt nézték egészen véletlenül. De lehet, hogy csak viktor nem néz tv-t. De aki a szövegeit írja annak azért illett volna utánanézni a dolgoknak.

kogito 2010.05.05. 10:34:15

@tolsztoj: Egyetértek.
Buddha, Jézus nem arról ismertek, hogy a hasukat fogták röhögés közben. Látták a világ és benne az ember állapotát. Csak az elmebetegek gondolják, hogy legszebb öröm a káröröm, ez a primitivizmusnak is a legalja.
A jókedv a jóból fakad, azonban ez a röhögcsélés nem jókedvet jelent, ellenkezőleg. Munkamódszer mások leértékelésére, lejáratására, akadályozására, főleg azokkal szemben alkalmazzák - ha a nyílt erőszakot nem tudják bevetni - akik valamit tenni akarnak a világért és az emberekért.
És mindig van elég bunkó, akik éppen az efféle magok számára jelentenek termékeny talajt.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.05.05. 10:34:42

Minden hátsó szándék nélkül, de már megváltoztattam a default jelszavamat "OrbánViktor2010"-re. ;)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.05.05. 10:36:15

@swimmer: "te pedig sírd vissza a remek 8 évet."

azért ilyenkor kibuggyan a nagy neutralitásod mögül a leegyszerűsítő elfogultság.

1) azért kíváncsi lennék, hogy azok közül, akik herótozzák az elmúlt nyolc évet, kinek volt VALÓJÁBAN szar. tudod, nekem nem kevés szélsőjobb szemléletű haverom is van (némelyik a Jobbiktól jobbra áll), és érdekes módon - ez persze életkorbeli sajátosság - a legtöbb az elmúlt nyolc évben vett (családi) házat, születtek gyerekei, és úgy általában: KURVA JÓL MEGVOLTAK, miközben teli szájjal szidták a rendszert.
2) személyesen azért mosolygok az ilyen megjegyzéseken, mert engem 2003-ban a szocik rúgtak ki egy állami vállalattól, leginkább saját faszságom, de részben a szocik miatt buktam el egy vállalkozást, és az elmúlt hét évben éppen hogy a szoclib kormány (és főként egyik albetéte) elleni viaskodás volt a fő munkám, tehát ha valaki, akkor én biztos nagyon vágyom a szoci kormányzást.
3) én NEM a kormánytól várom a sorsom jobbra fordulását, hanem megpróbálok tenni érte. igaz, az alattvalói attitűd is végtelenül távol áll tőlem. sokaktól nem, de ez nem szégyellni való, csak tudatában kellene lenni.
4) igen, való igaz, nem szeretem Orbánt és az Orbán-féle politizálást, amelynek ékköve ez a kétharmad, amiért gyakorlatilag nem tett semmit.
és nem szeretem az ÁL(NÉP)NEMEZETI kormányzást, amikor a honpolgárok nemzeti érzületét felhasználva, lózungokkal pótolom a kormányzást (ld. a 2000. évi hamburger és vörös csillag alakú tűzijátékot, az országzászlókat, stb.).
5) választópolgárként nemcsak jogunk, hanem szinte kötelességünk a politikusaink kritizálása. ha rosszul kormányoz, azért, ha még nem kormányoz, de már hinti a port a faszágot beszélésével, akkor azért.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.05.05. 10:37:12

@kogito: "A jókedv a jóból fakad, azonban ez a röhögcsélés nem jókedvet jelent,"

a humornak semmi köze a jókedvhez: http//:egymondatban.blog.hu

zotyo13 2010.05.05. 10:37:20

Nem olvasom végig a sok kommentet, ha valaki megírta már akkor elnézést. A 168 órának most lesz jó! Egyik ujságírójukkal beszélgettem még jó 3 éve, ki volt teljesen bukva a kormányra és hogy meg van kötve a kezük nem írhatnak róluk semmi rosszat még virágnyelven se. Most már alig várják sztem, hogy feláljon az új kormány.
Viszont most a Heti válasz lesz sz@r helyzetben.
Mi meg kapjuk a cirkuszt csak legyen hozzá kenyér is!

swimmer 2010.05.05. 10:37:27

@kovi1970: tudod, aki felmegy a hegyre, nagy rizikót vállal, szóval nem hiszem, hogy egy ember halála miatt át kéne írni egy előre megírt szöveget. a rokonod volt? mert akkor megértem, különben meg azon a napon még sok-sok más ember is meghalt, olyan aki nem kísértette a sorsot. minden esetre nyugodjon békében, mind aki elmegy.

swimmer 2010.05.05. 10:41:42

@idelle: ezt a posz pont arról szól, hogy a butaságon, nagyot mondáson kacarásszunk. ( bár én nem érteni magyar)

kogito 2010.05.05. 10:55:00

@idelle: Más aspektusból, de erről beszélek :)
Röhögsz a családodban lévő gyengénlátón ?

órarugógerincű felpattanó 2010.05.05. 11:09:56

@cynicalbitch: Tényleg így van. Nem látó ismerőseim állandóan ilyen szövegeket nyomnak, és némely helyzetekben, főleg amikor új ember van a körben, és először esik le neki, irtózatos röhögések tudnak lenni.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.05.05. 11:09:56

@kogito: "Röhögsz a családodban lévő gyengénlátón ?"

néha. vele együtt. nem úgy és azért, ami a kérdésedben van, de igen.

amikor például azt mondja az illető családtagom, hogy: "de rég láttalak" vagy "lemegyek a szőlőbe körülnézni" akkor együtt röhögünk.

de ezt csak az értheti, aki a saját életében tapasztalja, a többieknek ez valami misztikus dolog.

Dr Kangörény 2010.05.05. 11:23:00

@Vahakomb:"Aki egyszer balliberálisnak született, az az is marad örökké"

Ajvé, ezek szerint orbán viktor vezénylő tábornok is ballib?

márvesztes 2010.05.05. 11:25:07

@hakapeszi.: "ui: az első Orbán kormány idejében többszáz-ezerrel nőtt a munkavállalók száma, "

Ez tévedés. Az első Orbán kormány alatt nem nőtt a foglalkoztatottak száma. Ellenben csökkent a munkanélküliség, mert megváltoztatták a nyilvántartási rendszert olymódon, hogy aki nem keres aktíva munkt, azt egy idő után inaktaívnak nyilvánították. Ez amúgy azt hiszem megfelel az EU normáknak, de nem változtat azon a tényen, hogy a munkanélküliséfg a számbavételi rend változása miatt esett a foglalkoztatás kismértékű csökkenése mellett, illetve ellenére.

"Az első Orbán kormány alatt a többletként befolyt adót pedig az államadósság csökkentésére fordították, ami napi szinten több százezer dollárt visz ki az országból kamatként."
Ez - ha nem is így játszódik le a gyakorlatban - igaz volt 99-re és 2000-re, de nem volt igaz 2001-re és 2002-re. Sőt, tulképpen 2000 végén fordult szembe ezzel a gyakorlattal a fidesz kormány, amikor decemberben egy hónap alatt elszórták a GDP bő 2 százalékát, cirka 300 milliárd forintot.

kogito 2010.05.05. 11:45:05

@idelle: nem hinném, hogy nagyon misztikus lenne ez a dolog. Ha valaki képes felülemelkedni a nehézségeken problémákon, ami élete egy területén jelentkezik, akkor attól elszakadva lehet jókedvű. És jó kedvvel nevet, mert nem a nehézség determinálja a viselkedését.
Teljesen más lenne a helyzet, ha azon röhögnél, hogy nekiment valaminek, megbotlott ..., nem hiszem, hogy szívből tudna ezen is veled röhögni.
Éppen ezen az alapon lehet ( felülemelkedett avagy nem, inkább lehúzó) megkülönböztetni a jókedvet attól, ami a blogon és általában a médiában folyik, mint tudatos lejárató és romboló munkamódszer.

SoulSeer 2010.05.05. 12:06:23

Tetszik ez a szójáték:

Magyaridióta:
Maga biztos magyar...

Én így is érthetem, és ez is hasonlóképpen kifejezi:

Magyaridióta:
Magabiztosmagyar...

;-)

Vahakomb 2010.05.05. 12:38:13

@idelle: végül is igazad van - nem mondhatom azt, hogy várja újra a (le)fordulatot a szellemi sötétség (stb.) felé, hiszen az csak az én szempontomból (és a többi jobboldali gondolkodó szempontjából) sötétség. Hiszen kinek a pap, kinek a papné - hogy én is "népiesch" legyek! :)

SoulSeer 2010.05.05. 17:00:06

Én azt nem értem, vaj' sok ember miért a politikától, ne adj Isten a politikusoktól várja a jólétet, megértést, megvalósulást, egyáltalán bármire is a választ? Tudom, fontos az embernek a hovatartozás, de ez nem mehet az önmegvalósítás rovására, és nem mehet a közérzete rovására.
Attól, hogy egy politikus kimondja a bajainkat, mély sérelmeinket ami minket bánt, attól még nem lesz se megváltó, se próféta. Ha mi magunk nem találjuk meg azt, ami nekünk jó, amiben (Mágyárosan kifejezve:) önmegvalósít-hatunk, Ők se fogják nekünk megtalálni... Érdek összeütközések... Ezeket mindig kihagyjuk a számításból...

haggyadmá 2010.05.05. 19:44:03

@idelle: Hát persze... Gyurcsány sem akart vizitdíjat. Hiszek én a szociknak, mi az hogy, nagyonis! :Đ
süti beállítások módosítása