Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Önámítás

2010.06.24. 06:43 idelle

Már korábban is említettem (örömmel tájékoztattam kedves olvasóimat), hogy megvan az ősellenség! Nap mint nap dőlnek a tabuk, lepleződnek le egyenként a gonoszok, az Igaz Magyar pedig gonoszoknak odavág, odavág, ezzel védi a hazát.

Legutóbb Biszku Bélát sikerült egy kicsit körbecsaholni, a róla készült film kapcsán. Az ilyen performanszok azért is mulattatóak, mert ezek során valahogy mindig kialakul egy háziverseny a "Ki tud nagyobbat (vadabbat) mondani" témakörben. Mostani kedvencem Kiss Ádám, aki a "Biszku Béla ma is kommunista: nem kér bocsánatot" címet adta elemző cikkének, amit akár úgy is lehet érteni - elsősorban a kettőspont miatt -, hogy a megbánás hiánya, a bocsánatkérés elmaradása (echte) kommunista szokás, a kommunistákra jellemző jellemvonás. Ám ha ez esetben még élhetünk is a jóindulatú feltételezéssel, hogy itt egy egyszerű felsorolásról van szó, a jobboldali sajtóban és az interneten megjelenő vélemények között lépten-nyomon beleütközünk abba a vélekedésbe, hogy a kommunista - így, gyűjtőfogalomként - a Rossz, a Gonosz, össznemzeti boldogtalanságunk okozója. Olyannyira, hogy a kommunista immáron szitokszóvá is vált: ha valakinek a véleménye nem egyezik az övékkel vagy nem illeszkedik a Pártunk és Kormányunk által meghatározott szellemi irányvonalhoz, akkor az illető bizony kommunista, és így végső soron bitóra érett.

Félreértés ne essék: nem akarom bagatellizálni a kommunizmus, a kommunisták által elkövetett bűnöket és nem akarom mentegetni a bűnösöket. Csupán arra hívom fel a figyelmet, hogy a számonkéréstől, a büntetéstől egyesek (sokan) túl sokat várnak, legyen a büntetendő személy akár Biszku, akár Gyurcsány! Bűnbakot keresünk, aki elviheti a balhét a sikertelenségünk, a tehetetlenségünk, az egy helyen toporgásunk, a lemaradásunk, a középszerűségünk miatt, és ami még ennél is több és rosszabb: megoldást és megváltást várunk a bűnbak megtalálásától.

Pedig a mi közös nagy bajunk nem a "kommunisták", hanem saját magunk! (Igaz, nem is Orbán, a patás ördög, vagy az egyház vagy a fasiszták, kinek mi tetszik vagy éppen nem tetszik.) Azért is kell óvakodni az Egyetlen Ellenség fellelésétől és írmagja kiirtásától, mert történelmi tapasztalatok mutatják, hogy ahol elfogy az ellenség, ott az ellenségkereső kurzus előbb-utóbb újakat kreál, sokszor a saját berkein belül.

Le kellene hát számolnunk illúzióinkkal, fel kellene adnunk sehova sem vezető, turáni önámításunkat, hogy állítólagos rossz sorsunkért (aki szerint jaj, de szar nekünk, cseréljen velük!) másokat okoljunk. És nem ártana végre az építéssel foglalkozni, abba helyezni energiáinkat, bármilyen csábító is a Forradalmi Munkás-Paraszt Burzsoá Kormány által meghirdetett leszámolás elszámolás.

Az ugyanis nem nemzeti kiegyezés, hogy miután végeztünk az Ellenséggel (pedig egyszerűen csak politikai - és nem utolsósorban gazdasági! - ellenfelek ők), utána már minden szép és jó, de kizárólag az általunk meghirdetett eszmék szerint, azaz kiegyezek, békét kötök veled, ha elfogadod a feltételeimet. Azon sem ártana elgondolkodnia a nem kevés és annál is hangosabb divat-antikommunistáknak, hogy vajon mi következik a komcsiirtás után. Meg tudják-e határozni magukat önállóan, pozitívan, a valamiért és nem valami ellen küzdőként? Nem utolsósorban pedig fel mernének-e, fel fognak-e szólalni a rossz, a zsarnokság ellen időben, nem utólag és akkor is, ha azt a mostani kurzus követné, követi majd el?

A győztes oldalra állni nem nagy tudomány, és nem is túl elegáns. A demokráciában ráadásul - legyen bármennyire is szűk a mozgástér - kizárólag idő kérdése, hogy az egyszer győztes volt kurzus veszítsen, háttérbe szoruljon.

A komcsizás már rég unalmas és kontraproduktív. És ami még ennél is rosszabb hír a híveinek, a mai döntéssel, miszerint a kurzuslovag Schmitt lesz az államfő, a Fidesz-pártiak kezéből egy életre kihullott a komcsizás kicsorbult kardja.

Néhány éve úgy szólt a Fidesz-szlogen, hogy "merjünk nagyok lenni". Jó lenne, ha a kommunistázók végre mernének önállóak és szabadok lenni. Lehet, hogy egyeseknek ez maga a talajvesztés, de a kommunistázás ideje lejárt.

2 komment

Címkék: alapvetés seggfejmagyar polifika kénegondolkozni

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr682094473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bigskorpio 2010.06.24. 11:10:52

Hátul kezdem:
„a kommunistázás ideje lejárt”. Le kellett volna járnia, de most éli csak virágkorát (a tolvaj esete, de erre még visszatérek).
„a kommunizmus.. ..által elkövetett” Itt sosem volt ilyen. Nálunk a szocializmus építése folyt. A nagy Szu.-ban már a kommunizmust építették, de ott sem valósult meg. Mert (például) a kommunizmusban nincs magántulajdon, megszűnik a pénz is. Bár mindkettőből kevés volt, de nem szűnt meg. Ehhez az ideához a kibucok voltak a legközelebb. (Dzsungelben élő, teljesen elszeparálódott törzseket most hagyjuk.)
Az az egyik baj, hogy a magyar politikában a meghatározások nem a valóságot fedik: az MSZP nem szocialista, a Fidesz nem fiatal (nem is konzervatív), a KDMP nem …. hagyjuk.
A tolvaj, ha a tömegben menekül, tolvajt kiált és másokra mutogat, hogy az üldözőit és azok segítőit megtévessze. Vagyis mindenkit lekommunistázunk és bízunk benne, hogy a zűrzavarban nem látják meg a zsebünkből kikandikáló KISZ tagkönyvet.
„a megbánás hiánya, a bocsánatkérés elmaradása (echte) kommunista szokás” Na ebben igazad van! Ki a legnagyobb kommunista Magyarországon? Kért bocsánatot amiért gúnyos félmosollyal az ország szemébe mondta, hogy ő még sosem hazudott? Jelezte egy szóval a megbánást, amiért a fél világ tőzsdéit majdnem bedöntötte és ezzel az ország szavahihetőségét Chavez Venezuelája mellé tolta? Clinton zokogva kért bocsánatot, amiért a szivarját nem rendeltetés szerűen használta. Igaz, mögötte nem jár a sarló-kalapács vörös árnyéka.
Én viszont bocsánatot kérek, kicsit hosszú lett a sirámom.

Bigskorpio 2010.06.24. 11:15:25

Helyesbítés:
Olyan közel van a billentyűzetemen ez a két betű,
KDMP helyesen KDNP.
Habár így pontosabb: Keresztény Demokrata(?) Még Párt(?)
süti beállítások módosítása