Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

A menthetetlenség réme

2010.08.30. 18:20 idelle

Több jele is van annak, hogy tiszavirág-életű volt a (netező) értelmiség lelkesedése a Kétfarkú Kutyákért. A népszerűség-vesztésnek talán még nem nevezhető fanyalgást először érdekes módon nem az interneten, hanem egy magánbeszélgetésben tapasztaltam, melynek során a beszélgetőpartnerem szájhúzogatva mondta egy klubrádiós interjút követően és arra hivatkozva, hogy a párt kiötlője és igazi (sokáig egyetlen) arca, Kovács Gergely az egyedül vicces és üde jelenség a pártban, a többiek csak megpróbálnak utána menni és utánozni őt, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

képinnen

A párt egy-egy közismertebb választási megmozdulását - például a Nokia-doboz állítást - már észrevehetően kísérték negatív, nemtetszést kinyilvánító felhangok, de a herótozókórus igazából a Mogács-féle atv-s interjút követően indult be.

Márpedig én nem látok semmilyen okot a fanyalgásra, a szájhúzogatásra!

Először is, a kanonizált pártlét (uhh, de irodalmi voltam!) jóval nehezebb, mint az underground pörformansz (ez meg de ronda lett!). Főként úgy, hogy a hülyéskedéssel párhuzamosan azért jó, hasznos és nem utolsósorban célszerű volna, ha sikerülne összeszedni a megfelelő számú kopogtatócédulát és tudnának indulni a választáson!

Másrészt az állandó vicceskedési kényszer közepette értelemszerűen vannak üresjáratok, mint ahogy minden humoristának, legyen hivatásos vagy akár csak a "társaság szája", vannak akár egy előadáson belül is jobb és rosszabb poénjai, időszakai. Annak meg, aki az előre megírt poénkodást vetette Mogács szemére az atv-s interjú kapcsán, azt üzenem, hogy nem lehet állandóan rögtönözni, ráadásul a Kálmán vagy Olga kimondottan jól sikerült geg volt az én megítélésem szerint.

Nem áll szándékomban kivesézni az atv-s interjút, de figyelembe véve Kálmán Olga nehezített feladatát - megpróbálni értelmesen beszélgetni egy értelmes beszélgetést folytatni egyáltalán nem szándékozó vicces(kedő) figurával -, valamint az ugyanő műsorában eddig minősíthetetlenül ordenáré interjúalanyi (és ezzel együtt emberi) teljesítményt nyújtó valódi politikusok stílusát és stílusuk vélhető kifigurázási szándékát, kimondottan élvezetes volt a tízperces interjú, ahol még olyan dolgok is bejöttek, mint a kettes számú rágó elővarázsolása.

Kétségtelen tény, hogy sok igazság van az index egyik cikkének azon megállapításában, mely szerint a párt "nehezen egyensúlyoz a poén és az igazi indulási szándék kommunikálása között", de nem szabad elfelejteni a Kutyák tényleges indulási szándékának valódi szerepét a magyar közéletben: azt ugyanis, hogy jelenleg ők lehetnek egyedül az "egyikre sem" rubrika a szavazólapon (bár a megvalósulás esélyének a mai hírek ellentmondanak). És ha ennek kívánt elérése közben még röhinthetünk is egy jót - szerintem a többségünk túl is van már rajta -, akkor ki is hozták, ki is hoztuk a maximumot a helyzetben rejlő lehetőségekből.

A balliberális vagy kiterjesztve, a jobboldallal nem vagy nem feltétlenül szimpatizáló "semmi-sem-elég-jó-nekünk" értelmiség a sajnos már megszokott, önmaga által kötött szellemi béklyóban vergődik: miközben a jobboldal szimpatizánsai összezárnak és a legalapvetőbb, legfontosabb politikai kérdéseket - leegyszerűsítve: Viktor a király! - axiómaként kezelik, addig az ellenoldal mást sem tud, mint széthúzni és fanyalogni. Márpedig egy ilyen egyszerű szellemi feladatot, mint a Kétfarkú Kutyák politikai szerepének helyén kezelését annak minden vadhajtásával és kevésbé kacagtató epizódjával egyetemben, egy félmosollyal kellene elintéznie minden értelmes, jóérzésű, és az iróniára még fogékony honpolgárnak. Különben az ennél sokkal keményebb diók - például Orbánék kiütése a hatalomból - feltörésére esélyünk sem lesz!

3 komment · 1 trackback

Címkék: polifika nehúzzászét kénegondolkozni nemzetveszető

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr842258339

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ÖV 2010 / Mogács egy pomogács?! 2010.09.02. 17:20:51

Mint az köztudomású (google) a pomogácsokat Lázár Ervin szabadította a mit sem sejtő Négyszögletű Kerekerdőre - volt is nagy sivalkodás arrafelé... Míg a pomogácsok haszna könnyen belátható (közös ellenségkép), addig Mogács Dániel VII. kerületi polgárm...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.08.30. 19:55:08

Mogács a "Kálmán interjúban" számomra meglepően egyénien, improvizálva és végig "hitelesen" szerepelt - vagyis nem "viccelte el" a felvett politikusi manírját.
Kicsit féltem - de mint kiderült alaptalanul:) -, hogy szimplán azt fogja csinálni, amit Litkai (a másik, hivatásos humorista) tett ezen a sajtótájékoztatójukon:
kutyopressz.blog.hu/2010/08/16/a_mult_keddi_sajtotajekoztatonk_hosszura_vagott_valtozata
- vagyis hogy "szimplán" felmondja a program-paródiájuk részleteit...
Szerencsére ő nem ezt tette:)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.08.30. 20:05:45

"... keményebb diók - például Orbánék kiütése a hatalomból ..."

Mondok erre egy érdekes verziót:
- már az egy óriási dolog lenne, ha sikerülne őket a (parlamenti) 50% alá küldeni, és ezzel vagy koalíciókötésre vagy kisebbségi kormányzásra szorítani...
Ez utóbbi esetben dolgozniuk kellene - parlamenti felügyelet alatt!:)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.09.01. 08:45:24

Ezeken a gondolkodásra képtelen hülyéken (akik ÉPP MOST Orbánt követik, de 25 éve még Kádárnak nyaltak, szal ez világnézetileg, politkailag semleges hülyeség) csak röhögni lehet. És nem megy másként: ha görcsölsz, beállsz a sorba, nem leszel különb. Éljenek a kutyák, és aki teheti, szavazzon rájuk! :)
süti beállítások módosítása