Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Kidobott pénzek

2011.02.08. 17:28 idelle

Jövök reggel dolgozni, közben megy valamelyik rádión a szokásos reggeli híradás, melynek keretében beszámolnak arról, hogy a MOKÉP jelenlegi góréi is feljelentést tettek az előző vezetés ellen, mert gyanús ügyleteket találtak (az index például már eltüntette a cikket, lehet, hogy leszólt valamelyik régi szdsz-es haver...anyway).

Miközben rosszallóan húzogatom a számat a reggeli verőfényben, mert régóta tudnivaló, hogy a  közpénzek (ezek tényleges közpénzek, nem olyan Pension Barbie-féle rámondjuk, hogy közpénz a magánpénzre "közpénzek") ki-, és elsíbolását csak abszolút hihető és alaposan dokumentált ügyletekkel szabad és érdemes végezni, megakad a szemem a következő plakáton, a Dunaparton(!):

"Leállósáv Csak vészhelyzetben!" - hirdeti nem teljesen tökéletes helyesírással a Nemzeti Autópálya Kezelő Zrt. plakátja tulajdonképpen a belvárosban, legalább 15-20 kilométerre az első elérhető leállósávtól.

És miközben közelebb ballagok a hirdetéshez, hogy megörökítsem a blog számára, mit látok? Kedvencem (kedvenckedés itt és itt), a Szerencsejáték Zrt. mézesmázosságában is teljesen fölösleges óriásplakátját, holmi totó-lottó-sorsjegy-vásárlás általi munkahely-teremtésről:

Erről a plakátról egyébiránt az is megtudható, hogy a Szerencsejáték Zrt. által befizetett adók közcélokat szolgálnak, milyen kurva nagy szerencse, hogy nem magánzsebeket gyarapítanak, már legalábbis az adók. Mert az ilyen reklámkampányok viszont igen. (És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a bárki által befizetett adók mire is szolgálnak, plusz ellopott magán-nyugdíjpénzek.)

Amivel csupán annyit kívánok mondani, hogy miközben majd a Nemzeti Együttbosszulkodás Kormánya szépen leültet mindenkit, aki az előző kormányok - upsz, nem pontos a fogalmazás, tehát: az előző nem nemzeti kormányok! - idején legalább egy gemkapcsot jogosulatlanul hazavitt, azonközben nem kellene elfelejtkezni arról sem, hogy a mostani urak milyen teljesítéseket és teljesítésigazolásokat tesznek a saját lopásaik mögé.

Mert ugyan korántsem valószínű, de hátha egyszer ők is el lesznek számoltatva a fiktív ügyleteikkel.

3 komment

Címkék: polifika markecing nemzetveszető pénztazsebbe háverizmus rivendzs

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr712646731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Renszarv 2011.02.08. 22:31:47

Arról a pár hetes hírről, hogy a Szerencsejáték Zrt megvásárolja Andy Vajna eléggé veszteséges kaszinóját valahogy nem készültek óriás plakátok. Ki érti ezt ?

XPS 2011.02.09. 09:52:45

Vajon kié az a cég, aki egyedül jogosult óriásplakátokat kihelyezni?
Vajon a printmédiás kiegészítői ezen remek kampányoknak mely lapokban futnak? (és az kié?)
Vajon kié az a "kreatív" ügynökség, aki ilyen klassz plakátokat tervez, remélem nem fillérekért.
Vajon nem a pénzkimentés a legtalálóbb szó erre a műveletre?

Az megvan, amikor az MVM szponzorált sporteseményt?
Azóta is csak tőlük rendelem a villanyt, úgy belopták magukat a szívembe.
Vagy a Concordia közraktárak a Fradi pályát?
Az egész B-közép náluk tárolta a búzáját utána.

Pol-Pot Petiék meg persze hivatalból nem arra járnak.

Pannóca 2011.02.09. 17:01:48

Ezt a szerencsejátékos reklámot láttam párszor tévében, először én se értettem, az van benne, hogy bemennek a lottózóba emberkék és mondja, pl ami a plakáton van, hogy Kata munkahelyet teremt.
Én ezt teljesen máshogy értelmeztem, azt hittem arra céloznak, hogy a szerencsejáték ezen formáját a "normális" emberek is űzik, ez nem deviáns...

Pension Barbie, ez jó :D
süti beállítások módosítása